בדיקות איכות המים לסיכום שנת 2022: איכות מי השתייה המסופקים בערים באר שבע ואופקים עומדת בתקנות הבריאות

בדיקות איכות המים לסיכום שנת 2022: איכות מי השתייה המסופקים בערים באר שבע ואופקים עומדת בתקנות הבריאות
קרדיט: PIXABAY

"מי שבע", תאגיד המים של באר שבע ואופקים, מפרסם את דו"ח איכות המים לסיכום שנת 2022, במסגרתו נערכו בדיקות איכות מים ברשתות המים העירוניות בבאר שבע ובאופקים.

אינג' מריו לובטקין, מנכ"ל "מי שבע": "המים שסופקו לתושבי באר שבע ואופקים עמדו גם בשנה החולפת בכל התקנים הנדרשים לפי תקנות בריאות העם לאיכותם התברואתית של מי השתייה. נמשיך לפעול לשמירה על טיב איכות המים"

"מי שבע", תאגיד המים של באר שבע ואופקים, מפרסם את דו"ח איכות המים לסיכום שנת 2022. במסגרת תכנית הדיגום השנתית, התבצעו 1503 בדיקות מיקרוביאליות למי השתייה. בבאר שבע התקיימו במהלך השנה החולפת 1282 בדיקות למי השתייה ובאופקים התקיימו 221 בדיקות. בבדיקות אלה נבדקים חיידקים אינדיקאטורים המייצגים את האיכות המיקרוביאלית של מי השתייה, כשרמת התקן לבדיקה עומד על 0 חיידקי קוליפורם ב-100 מ"ל. בנוסף, נבדקת רמת הכלור הנותר במים, כאשר רמת התקן עומדת על 0.1 – 0.5 מג"ל. כמו כן, נבדקת רמת עכירות המים. אחוז הבדיקות התקינות בבאר שבע ובאופקים עומד על 100%.

מעבר לכך יצוין כי נערכו עוד 40 בדיקות לגילוי מתכות במים על מנת לוודא את טיב הצנרת בה עוברים המים. בכל הבדיקות לא נמצאו תוצאות חריגות.

אינג' מריו לובטקין, מנכ"ל "מי שבע": "אנשי המקצוע של מי שבע מקפידים לבדוק את איכות מי השתייה המסופקים ללקוחותינו, תושבי באר שבע ואופקים כל העת. אנו מקפידים הקפדה יתרה על כך שאיכות המים עומדת בכל התקנים המחמירים לפי תקנות בריאות העם לאיכותם התברואתית של מי השתייה. גם בשנת 2023 נמשיך לפעול לשמירה על טיב איכות המים למען בריאות התושבים".

 

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
המכללה האקדמית ספיר, עיריית שדרות, מ.א. שער הנגב ומנהלת תקומה מכריזות על הקמת קמפוס חדש לפקולטה לטכנולוגיה: "מנוע צמיחה חדש לנגב המערבי"
בהשקעה של 130 מיליון ש"ח מכספי מנהלת תקומה, יוקם קמפוס...
רשות הטבע והגנים - פריחה ירוקה בנחל אשלים: סימן אופטימי להתאוששות אחרי עבודות שיקום
בין זרימות החורף הראשונות לכתמי הירוק שמתחילים לכסות את הקרקע,...
מנהיגות חוצה ארגון בלב הנגב: עשרות נשים מובילות התכנסו לכנס המעסיקות השנתי של מרכז לאודר לתעסוקה בנגב
פורום המעסיקות של מרכז לאודר לתעסוקה בנגב התכנס למפגש פסגה...
גאווה מקומית כמו אוזניות מבטלות רעש – רק למכונות ענק המהפכה של AVEX בעיבוד השבבי
הכירו את הסטארט-אפ AVEX: פיתוח חדשני של ד"ר זיו ברנד...
מנהיגות בנתיבי המחר: כנס "מורשת העתיד" של ויצו באר שבע הפגיש בין היסטוריה לחדשנות נשית
באירוע מרגש שנערך השבוע בבית ויצו באר שבע, תחת הכותרת...
יום סגול" במדבריום: שיתוף הפעולה בין ICL , בית החולים סורוקה וקהילת הנגב למען ילדים עם אפילפסיה
כ-500 ילדים ובני משפחותיהם, לבושים סגול, השתתפו בשבוע שעבר בהפנינג...
"ביקור התזמורת": תזמורת המשטרה הגיעה למרכז היום לקשיש ב- "משמרות" ירוחם
במרכז היום לקשיש של חברת "משמרות" בירוחם התקיים השבוע אירוע...
נחנכה מרפאת שיניים קהילתית חדשה באופקים
מענה חברתי ראשון מסוגו לתושבים הזקוקים לסיוע בשיתוף עמותת "ובנה". עיריית...
שלב נוסף בתוכנית ההאבים של השרה רגב: מתניעים את תוכנית מתח"מ באר שבע צפון
השרה רגב: "אנו ממשיכים להרחיב את רשת ההאבים, המחברים את...
כ-200 מנשות אופקים השתתפו בבוקר נשי ומעצים במסגרת שבוע הספורט בישראל
הבוקר (רביעי), התקיים באופקים אירוע מיוחד וספורטיבי לכ-200 נשות העיר...
דילוג לתוכן