באו לראות איך עושים אמנות בנגב

באו לראות איך עושים אמנות בנגב
יום אמנות בנגב

הרשות לפיתוח הנגב אירחה השבוע כ- 100 תלמידי מגמת אמנות מתיכון עירוני א' במודיעין שהגיעו לשלושה ימי טיול אמנותי ברחבי הנגב. התלמידים, שהתרגשו לראות את ההיצע האמנותי שיש לנגב להציע הגיעו לאמנית הבדואית הבינלאומית זינב גרביע, תיירנית מובילה במותג "קסם המדבר" שמתגוררת ופועלת בישוב שגב שלום. הם שמעו את סיפורה האישי והתנסו בסדנא מעשית בעקבות עבודותיה. הם ביקרו גם ב"רקמת המדבר" בלקיה שם שמעו על מאפייני הרקמה הבדואית והכינו לעצמם מזכרת אישית.

צילום יחצ
יום אמנות בנגב

עוד קודם לכן סיירו יחד עם I LOVE BASH במיצגי האמנות הממוקמים במרחב הציבורי בעיר העתיקה בבאר שבע. ביקרו בתערוכה "קירות בעתיקה", תערוכת ציורים שצוירו על ידי אמנים מקומיים ותלויה על קירות מבנים לשימור ובפרויקט "צבע בעתיקה" במסגרו קושט המרחב הציבורי בציורי ענק שנוצרו על ידי אמנים ותושבים מהעיר העתיקה.  בערב קינחו במופע אימפרוביזציה של תיאטרון הפרינג'. התלמידים סיפרו על חוויה יוצאת דופן, שלא ציפו לה.

שירן עדי קלר, מנהלת תחום תיירות ותרבות ברשות לפיתוח הנגב ציינה כי: "אנו שמחים לראות כי ההשקעה של הרשות לפיתוח הנגב ומשרד החקלאות ופיתוח הכפר בקידום המוצר התיירותי הבדואי "קסם המדבר" נושאת פירות ומקדמת תעסוקה בחברה הבדואית הלכה למעשה. מרגש לראות גם כיצד הפך הנגב למקור השראה רב-תרבותי כאשר תלמידים, סטודנטים והקהל הרחב מגיעים לפגוש אמנים מקומיים ולהתרשם מהפריחה התרבותית בנגב".

לתלמידים מצפה עוד יום מלא באמנות בסדנאות בירוחם, סדנאות קרמיקה וביקור בדרך הפסלים במצפה רמון. מי אמר שאין אמנות בנגב?

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
החגים של פלאנט באר שבע: מנוי משפחתי, מזנון מפתיע ושוברי קופות לכל המשפחה
מתחם הקולנוע פלאנט באר שבע מציג מגוון פעילויות והטבות המיועדים...
מהכיתה לתעשייה: תיכון "יוצר עתיד באר-שבע" קיים את יום החשיפה והשילוב השנתי לתלמידי שכבה י"א שיצטרפו לתעשייה הטכנולוגית המובחרת כעובדים מן המניין במסגרת ההכשרה המעשית של מגמות הלימוד
תלמידי שכבה י"א בבית הספר נפגשו עם בכירים מ־12 המפעלים...
לרגל הזכיה בפרס החינוך הארצי: בכירי אגף שחר והעירייה בביקור חגיגי באמית טכנולוגי אשקלון
בית החינוך אמית טכנולוגי אשקלון ציין השבוע מפגשים מרגשים במיוחד,...
שלוש שנים ל-7 באוקטובר: שכונה חדשה קמה בקיבוץ נחל עוז בסיוע קק”ל
שכונת מגורים חדשה נחנכה בסוף השבוע בקיבוץ נחל עוז, שנפגע...
בשיא עונת קטיף הענבים ורגע לפני ראש השנה ביקרה משלחת מטעם ארגון מגדלי הפירות בכרמים ובבית האריזה של "ענבי טלי"
מנכ"ל ארגון מגדלי הפירות: "מושב לכיש ו"ענבי טלי" הינם מודל...
פארק האריה – פארק משחקים ענק וחדש בירוחם, בעלות של 6 מיליון ₪, נפתח לתושבי העיר
עו״ד נילי אהרון, ראש עיריית ירוחם והלן רות ניצן, מייסדת...
נשיא המדינה בהתייחסות לפשיעה ולאלימות בנגב: ״חייבים להמשיך ולבנות את הנגב באמצעות מתן הזדמנויות לכולם, אבל קודם כל באמצעות מאבק בלתי מתפשר בפשיעה - בכל הכוח ובעזרת הרשויות וגורמי האכיפה״
נשיא המדינה יצחק הרצוג, השתתף היום, יום חמישי, כ״א באלול,...
מהכיתה להייטק: המורים שמפתחים את האפליקציות של בתי הספר
עם פרוץ מלחמת "חרבות ברזל", תלמידי כפר הנוער "עתיד" ע"ש...
סוכות בנגב המערבי
קטיף עצמי בשביל הסלט, סיור במבוך תבלינים ענק במבוך מרים,...
שדרת הגיבורים של באר שבע: רצים לזכר בני ובנות העיר שנפלו
מירוץ הלילה של באר שבע, Light Run Festival, שייערך ב־9...
דילוג לתוכן