אשת העסקים ונשיאת מועדון הכדורגל הפועל באר שבע אלונה ברקת קיבלה את אות היזם החברתי בכנס שדרות לחברה המתקיים במכללת ספיר

אשת העסקים ונשיאת מועדון הכדורגל הפועל באר שבע אלונה ברקת קיבלה את אות היזם החברתי בכנס שדרות לחברה המתקיים במכללת ספיר
הענקת אות המופת במעמד השרה רגב. קרדיט צילום עומר דאידה

"התנהלותה של ברקת משקפת שילוב שאינו מובן מאליו בין הישגיות וחתירה לניצחון לבין תפישה של מועדון כדורגל כפרויקט חברתי"

אות היזם החברתי ע"ש מנחם בגין ז"ל יוענק השנה בכנס שדרות לחברה המתקיים במכללת ספיר לאשת העסקים ונשיאת מועדון הכדורגל הפועל באר שבע אלונה ברקת, שבמקביל להובלתה של הקבוצה לזכייה בשתי אליפויות ליגת העל לאחר ארבעה עשורים של מאבקי תחתית, ייצרה שינוי חברתי עמוק ושמה דגש רב על חיבור לקהילה הדרומית.

הענקת אות המופת במעמד השרה רגב. קרדיט צילום עומר דאידה

האות הוענק לברקת מטעם מרכז מורשת מנחם בגין על השימוש שלה בספורט ככלי לשינוי חברתי ועל עשייה תוך התמקדות בקידום הפריפריה.

בשנת 2007 רכשה ברקת את הקבוצה והביאה את קבוצת הכדורגל הפועל באר שבע להצלחות גדולות הכוללות זכייה בשתי אליפויות רצופות בשנתיים האחרונות בליגת העל, זאת לאחר שחלפו 40 שנים מהאליפות האחרונה בה זכתה הקבוצה.

את הבחירה להשקיע בקבוצה עשתה ברקת מתוך אהבה לתחום אך גם מתוך מחשבה שכדורגל הוא מנוף לשינוי חברתי, לכן התנהלותה משקפת שילוב שאינו מובן מאליו בין תפישה של מועדון כדורגל כפרויקט חברתי לבין נחישות לנצח.

בהתנהלותה שמה ברקת דגש מיוחד על מחלקות הנוער, על פעילות חינוכית ועל החיבור של הקבוצה לקהילה הדרומית. תחת הנהגתה של ברקת זכתה הקבוצה לאיצטדיון חדש שבזכותו התחילו לפקוד את המשחקים גם משפחות – גברים נשים וילדים, מה שהוריד גם את כמות האלימות – מילולית ופיזית. עוד מקיים מועדון הכדורגל הפועל באר שבע מספר רב של תכניות חברתיות. הקבוצה מאמצת מספר בתי ספר לחינוך מיוחד ומקיימת פעילויות לנוער בסיכון, כשהמוטו המלווה את הקבוצה הוא הכרת האחר וקבלתו.

צלם שחר מגל

בנוסף הוענקה אות המופת החברתי על פעילות למען חברה ישראלית טובה יותר מתוך אהבת האדם במעמד שרת התרבות והספורט מירי רגב ובשיתוף המועצה הלאומית להתנדבות בישראל למוטי צ'ילבן מנכ"ל עמותת "כן אנחנו יכולים" הפועלת למען מבוגרים, ילדים ונוער עם צרכים מיוחדים וליו"ר ומייסדת עמותת "אור למשפחות" סא"ל במיל' עירית אורן גונדרס שפועלת לסיוע למשפחות שכולות.

כלל האותות בכנס שדרות לחברה ניתנים על תרומה לחברה ועל פעילות חברתית המטפחת ערכים של שוויון, נתינה, אחריות הדדית ואהבת האדם. כמו כן, על פעילות המחזקת את המרקם החברתי, משפרת את מצבם של פרטים וקהילות ותורמת ללכידות החברתית.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
רשות הטבע והגנים: המדוזות הגיעו והרוחצים כבר מרגישים אותם
לאחר מזג האוויר החם ששרר בארץ והתחממות מי הים, המדוזות...
נפרדים מחובש בכיר מתנדב מד"א איתי ניסנוב ז"ל שנהרג בתאונת דרכים "כל מטופל שטופל אצלו באמבולנס, ידע שהוא בידיים טובות"
מגן דוד אדום מרכין ראש עם פטירתו בטרם עת של...
שבועות סוּפִי במדבר: הפסטיבל הסוּפִי ה-14 חוזר לכפר הנוקדים לירז צ'רכי, YEMEN BLUES, דיוואן הלב ועוד רבים וטובים במקום אחד
הפסטיבל הסוּפִי, מהאירועים המובילים והמוערכים בעולם מוזיקת העולם והרוח, חוזר...
דן בדרום ודן באר שבע מצטיידות בעשרות אוטובוסים חדשים
חברות התחבורה הציבורית דן בדרום ודן באר שבע הכניסו בימים...
המכללה האקדמית ספיר, עיריית שדרות, מ.א. שער הנגב ומנהלת תקומה מכריזות על הקמת קמפוס חדש לפקולטה לטכנולוגיה: "מנוע צמיחה חדש לנגב המערבי"
בהשקעה של 130 מיליון ש"ח מכספי מנהלת תקומה, יוקם קמפוס...
רשות הטבע והגנים - פריחה ירוקה בנחל אשלים: סימן אופטימי להתאוששות אחרי עבודות שיקום
בין זרימות החורף הראשונות לכתמי הירוק שמתחילים לכסות את הקרקע,...
מנהיגות חוצה ארגון בלב הנגב: עשרות נשים מובילות התכנסו לכנס המעסיקות השנתי של מרכז לאודר לתעסוקה בנגב
פורום המעסיקות של מרכז לאודר לתעסוקה בנגב התכנס למפגש פסגה...
גאווה מקומית כמו אוזניות מבטלות רעש – רק למכונות ענק המהפכה של AVEX בעיבוד השבבי
הכירו את הסטארט-אפ AVEX: פיתוח חדשני של ד"ר זיו ברנד...
מנהיגות בנתיבי המחר: כנס "מורשת העתיד" של ויצו באר שבע הפגיש בין היסטוריה לחדשנות נשית
באירוע מרגש שנערך השבוע בבית ויצו באר שבע, תחת הכותרת...
יום סגול" במדבריום: שיתוף הפעולה בין ICL , בית החולים סורוקה וקהילת הנגב למען ילדים עם אפילפסיה
כ-500 ילדים ובני משפחותיהם, לבושים סגול, השתתפו בשבוע שעבר בהפנינג...
דילוג לתוכן