"אנטי וירוס": רשת תמיכה בין דורית לקהילת המבוגרים דוברי הרוסית

"אנטי וירוס": רשת תמיכה בין דורית לקהילת המבוגרים דוברי הרוסית
קרדיט באדיבות צלמי עתיד במדבר

 מגפת הקורונה הביאה איתה ניתוק תקשורתי של מבוגרים עולי ברית המועצות  מהסביבה שלהם, ובעמותת "עתיד במדבר" לא יכלו להישאר אדישים למצב. העמותה הקימה מיזם בשם "אנטי וירוס" שמטרתו להעשיר את תקופת הסגר של המבוגרים דוברי הרוסית בישראל, וזאת בעזרת מימון ותמיכה של חברת כיל, כחלק מהפרויקט "חושבים עושים – בידוד ללא בדידות".

מתנדבי העמותה עם המבוגרים דוברי רוסית טרום עידן הקורונה
קרדיט באדיבות צלמי עתיד במדבר

עמותת "עתיד במדבר" פועלת שנים רבות למען קהילת המבוגרים עולי ברית המועצות. כשהתחיל המשבר, הם ידעו שאלו שייפגעו יותר מכל יהיו המבוגרים עם מחסום השפה. פרויקט "אנטי וירוס" מתקיים בעיקרו על ידי מתנדבים, צעירים ומבוגרים. המתנדבים פועלים במספר דרכים, ראשית תלמידי בתי ספר דוברי רוסית מקריית גת, באר שבע וירוחם מתקשרים באופן קבוע למבוגרים, ויוצרים איתם קשר אישי. שנית, העמותה שולחת הרצאות מוקלטות בשפה הרוסית בשלל נושאים למבוגרים בכדי להעשיר את הידע שלהם. לבסוף, אנשים מוכשרים מקליטים את עצמם שרים שירים ברוסית וביידיש, והעמותה מפיצה אותם למבוגרים בכדי להנעים את זמנם.

"אנטי וירוס" יצא לאור כחלק מפרויקט "חושבים עושים – בידוד ללא בדידות" של חברת כיל, פרויקט שמטרתו לעודד מיזמים חברתיים של יזמים מקומיים תוך ליווי מקצועי של החברה. בתקופה מאתגרת זו, המבוגרים דוברי הרוסית נמצאים בנתק מוחלט ובבדידות מתמשכת, ועל כן הפרויקט ממלא את זמנם בשיחות נפש, הרצאות מרתקות, צפייה בתמונות ששולחים להם בני הנוער והאזנה למוזיקה אהובה, וכל זה בשפת אמם- רוסית.  בנוסף, העמותה נתמכת גם על ידי קרנותEVZ  ,HJH   ,Genesis Philanthropy Group   ויד ושם.

אירנה קודמן, מנהלת תוכניות בעמותת עתיד במדבר: "המסר שחשוב לנו להעביר הוא הצורך בקשר רב דורי במיוחד בתקופות של משבר. המטרה העיקרית של הפרויקט היא לחזק את הצעירים דרך המבוגרים. הצעירים מקבלים כלים שעוזרים להם להתמודד בסיטואציות קשות, וזאת דרך מתן עזרה לאלו הזקוקים לה, במיוחד כשמדובר באנשים מבוגרים עם מחסום שפה. הפרויקט עוזר לבני הנוער לצאת מהייאוש והשעמום ולעסוק בפעילות מבורכת ומעשירה, וכמובן עוזר למבוגרים להפיג את הבדידות ולהרגיש ואהובים".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
אופקים ממשיכה לחזק את הקהילות בעיר: אושרה הקמת בית כנסת לקהילת יוצאי קווקז
ראש עיריית אופקים, איציק דנינו, קיים השבוע פגישת עבודה עם...
קבוצת BBB מתרחבת: פותחת שני סניפים חדשים של מותגי הקבוצה: סניף רשת מוזס שופ וסניף רפידוס במרכז רוטשטיין בבאר יעקב בהשקעה הנאמדת בכ-1.2 מיליון שקל
פתיחת שני המותגים בחלל אחד משקפת את אסטרטגיית הקבוצה להציע...
מהפכת הסיבים מגיעה לחברה הערבית: 066 מחברת יישובים לאינטרנט במהירות של עד 1,000 מגה
אחרי שנים של פערי תשתיות, תושבים בערערה במשולש, דיר אל...
בכירי מערכת הרווחה בישראל התכנסו לסמינר "אחריות משותפת" בפארק התעשייה עידן הנגב
עמיתי המחזור הראשון של תוכנית "מיתר", תוכנית המנהיגות הלאומית של...
רצף טיפולי ומעטפת מעצימה: מאוחדת מציינת את שבוע ההנקה הבינלאומי בסדרת פעילויות וסדנאות ייחודיות בבאר שבע והסביבה
לרגל שבוע ההנקה הבינלאומי, מאוחדת מחוז דרום תקיים מגוון פעילויות...
מחברים בין חדשנות לתעשייה: נאות חובב ומעבדת NUR מעמיקות את שיתוף הפעולה
"החזון הופך לתוכנית עבודה-  שותפות בין האקדמיה, המחקר והתעשייה לחיזוק...
לאחר שלקה בדום לב, חנניה נפגש עם צוות מד"א שהציל את חייו
בשעת לילה די מאוחרת, לפני שעלה לישון בחדרו, חנניה זגורי...
הצטיינות יתרה שנה חמישית ברציפות: מכון התקנים העניק את תו היהלום לתאגיד "מי שבע"
בפעם החמישית ברציפות: מכון התקנים הישראלי העניק לתאגיד המים והביוב...
משיקום העוטף ועד שדה תעופה בינלאומי: פרויקטי הגמר של סטודנטים מ־SCE מציגים חזון חדש לעתיד הנגב
ב־SCE המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון פועלת מעבדת NUR,...
אוגוסט של חוויות לילדים: קייטנת קיץ חינמתי עם שלל פעילויות חווייתיות תפתח ללא תשלום - בעופר קניותר
בין הפעילויות לכל המשפחה: סדנאות יצירה, מופעים, הצגות, סדנאות בישול...
דילוג לתוכן