"אנטי וירוס": רשת תמיכה בין דורית לקהילת המבוגרים דוברי הרוסית

"אנטי וירוס": רשת תמיכה בין דורית לקהילת המבוגרים דוברי הרוסית
קרדיט באדיבות צלמי עתיד במדבר

 מגפת הקורונה הביאה איתה ניתוק תקשורתי של מבוגרים עולי ברית המועצות  מהסביבה שלהם, ובעמותת "עתיד במדבר" לא יכלו להישאר אדישים למצב. העמותה הקימה מיזם בשם "אנטי וירוס" שמטרתו להעשיר את תקופת הסגר של המבוגרים דוברי הרוסית בישראל, וזאת בעזרת מימון ותמיכה של חברת כיל, כחלק מהפרויקט "חושבים עושים – בידוד ללא בדידות".

מתנדבי העמותה עם המבוגרים דוברי רוסית טרום עידן הקורונה
קרדיט באדיבות צלמי עתיד במדבר

עמותת "עתיד במדבר" פועלת שנים רבות למען קהילת המבוגרים עולי ברית המועצות. כשהתחיל המשבר, הם ידעו שאלו שייפגעו יותר מכל יהיו המבוגרים עם מחסום השפה. פרויקט "אנטי וירוס" מתקיים בעיקרו על ידי מתנדבים, צעירים ומבוגרים. המתנדבים פועלים במספר דרכים, ראשית תלמידי בתי ספר דוברי רוסית מקריית גת, באר שבע וירוחם מתקשרים באופן קבוע למבוגרים, ויוצרים איתם קשר אישי. שנית, העמותה שולחת הרצאות מוקלטות בשפה הרוסית בשלל נושאים למבוגרים בכדי להעשיר את הידע שלהם. לבסוף, אנשים מוכשרים מקליטים את עצמם שרים שירים ברוסית וביידיש, והעמותה מפיצה אותם למבוגרים בכדי להנעים את זמנם.

"אנטי וירוס" יצא לאור כחלק מפרויקט "חושבים עושים – בידוד ללא בדידות" של חברת כיל, פרויקט שמטרתו לעודד מיזמים חברתיים של יזמים מקומיים תוך ליווי מקצועי של החברה. בתקופה מאתגרת זו, המבוגרים דוברי הרוסית נמצאים בנתק מוחלט ובבדידות מתמשכת, ועל כן הפרויקט ממלא את זמנם בשיחות נפש, הרצאות מרתקות, צפייה בתמונות ששולחים להם בני הנוער והאזנה למוזיקה אהובה, וכל זה בשפת אמם- רוסית.  בנוסף, העמותה נתמכת גם על ידי קרנותEVZ  ,HJH   ,Genesis Philanthropy Group   ויד ושם.

אירנה קודמן, מנהלת תוכניות בעמותת עתיד במדבר: "המסר שחשוב לנו להעביר הוא הצורך בקשר רב דורי במיוחד בתקופות של משבר. המטרה העיקרית של הפרויקט היא לחזק את הצעירים דרך המבוגרים. הצעירים מקבלים כלים שעוזרים להם להתמודד בסיטואציות קשות, וזאת דרך מתן עזרה לאלו הזקוקים לה, במיוחד כשמדובר באנשים מבוגרים עם מחסום שפה. הפרויקט עוזר לבני הנוער לצאת מהייאוש והשעמום ולעסוק בפעילות מבורכת ומעשירה, וכמובן עוזר למבוגרים להפיג את הבדידות ולהרגיש ואהובים".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
בסימן עתיד חינוכי משותף בנגב: כנס החינוך של מנהלי תיכונים מבאר שבע ומהחברה הבדואית בתיכון רגר בעיר
מנהלי תיכונים מבאר שבע ומהחברה הבדואית בנגב, התכנסו השבוע בתיכון...
מתנדבי חברת "אדמה מכתשים" שדרגו את המרכז הטיפולי לנערות בסיכון בבאר שבע
במסגרת יום המעשים הטובים שנדחה התקיימה פעילות קהילתית משותפת עם...
הנגב מתבסס כמרכז הדאטה של ישראל: חברת מגה די סי החלה בעבודות להקמת חוות שרתים מתקדמת מהגדולות בישראל בפארק התעשייה עידן הנגב
טרקטורים עלו על הקרקע במגרש האחרון לשיווק באונה הצפונית של...
ידידותי לסביבה: הסירה החכמה שדוגמת מים ללא מגע יד אדם
סטודנטים ב- SCE אשדוד פיתחו סירה אוטונומית קטנה וחכמה לניטור...
כדאי לדאוג ל״מקומות שמורים״ בתיאטרון באר שבע
רגע לפני שהתחילו ״ליישר״ את עוגות הגבינה של חג השבועות,...
בטיחות מעל הכל: ארגון הקבלנים בנגב בטקס הענקת תעודות "כוכב הבטיחות" לקבלנים
12 חברות קבלניות קיבלו תעודות "כוכב הבטיחות" לאחר שהשלימו את...
"הבית של כולנו": עלילות בניין דירות בבאר שבע הפך להצגה מרגשת
איך רגעים קטנים מתוך בניין מגורים בבאר שבע הופכים להצגה?...
לרגל יום המודעות הבינלאומי לבנק חלב האם שצוין אתמול (19.5) העברת חלב בנקאית לתינוקות רועי ועוז הושלמה בהצלחה
בשלוש שנים האחרונות, אזרחי מדינת ישראל התמודדו עם מציאות ואתגרים...
700 מהנדסים ומעצבים חדשים הוסמכו בקמפוס באר שבע של SCE
בצל תקופה ביטחונית מורכבת ושירות מילואים ממושך של רבים מהסטודנטים,...
בלב תקופת המבחנים: ביה"ס תיכון "יוצר עתיד באר-שבע" חגג את שבועות בהפנינג חגיגי במיוחד
בין מבחני הבגרות, ההכנות לשירות הצבאי והעשייה הלימודית האינטנסיבית, בתיכון...
דילוג לתוכן