אליפות הארץ ברעיית כבשים באמצעות כלבים מאומנים

אליפות הארץ ברעיית כבשים באמצעות כלבים מאומנים
צילום אליאור רווה

לאחר שייצגה לראשונה את מדינת ישראל באליפות העולם ברעיית עדרי כבשים בעזרת כלבים מאומנים, פתחה קורסים להכשרת מאלפים לכלבי רעייה כמקצוע ולספורט תחרותי והקימה מועדון תחרותי, זכתה עכשיו עדי אתרוג (42) ממושב צופר שבערבה התיכונה, עם הכלבה דייזי, במקצה האליפות בתחרות רעיית כבשים באמצעות כלבים מאומנים..

הליגה התקיימה במשך 6 ימי תחרות, לאורך השנה, שהסתיימו באירוע תחרותי מסכם בן יומיים, בו התקיימו שלושה מקצים: גנון – לכלבים המתחילים עם הנוהגים המתחילים, מתבגרים – לכלבים צעירים ומקצה פתוח ברמה הגבוהה ביותר, בסטנדרטים אולימפיים בינלאומיים.

צילום אליאור רווה

עדי אתרוג, מאלפת כלבי רעייה ונציגת ישראל בתחרות הבינלאומית אומרת: "במהלך השנה קיימנו תחרויות נפרדות לכל תחום ונאסף ניקוד מצטבר. חמשת הכלבים שצברו את הניקוד הגבוה זכו להתחרות במקצה הגמר, שהוא קשה במיוחד, בו על הכלב לאסוף שתי קבוצות של כבשים בזו אחר זו. לאחר שנת קורונה, בה התקשינו לשמור על נוכחות מלאה וקיימנו רק תחרויות בנות יום אחד, שמחתי שהצלחנו לקיים תחרות של יומיים רצופים בנוכחות רבה. בשלב זה המועדון הישראלי שלנו מצומצם, אך מאוד מרשימה אותי המחויבות של החבורה הזו לספורט הייחודי שלנו, אם זה מוקדם בבוקר בקיבוץ בארי, או ביום קר, גשום וערפילי בדרום הר חברון ואני מקווה שעוד רבים יצטרפו לענף התחרותי".

בתחרות שארגנו איתי יצקן, עדי אתרוג ויובל סבירסקי בשטחי החקלאות ליד קיבוץ בארי, זכו במקצה גנון: מקום ראשון: חן אלון עם ג'ונו, מקום שני: רן זרצקי עם בן, מקום שלישי: יובל אנוקוב עם דולר. מקצה מתבגרים- מקום ראשון: נועם זרצקי עם איב, מקום שני: רן זרצקי עם בן, מקום שלישי: עדי אתרוג עם פו. מקצה פתוח- מקום ראשון: יובל סווירסקי עם סטאר, מקום שני: עדי אתרוג עם דייזי, מקום שלישי: יובל סווירסקי עם קים. במקצה האליפות זכתה עדי אתרוג עם דייזי.

בשנת 2017 עשתה עדי אתרוג היסטוריה עם איתי יצקן, שני הישראלים הראשונים שהשתתפו בתחרות רעייה בינלאומית בה לקחו חלק 32 מדינות בעולם. בתחרויות נעזרים מגדלי הכבשים בכלבים מגזעים מסוימים ובעיקר הבורדר קולי לעבודת המרעה היומית. כשחזרה, החליטה אתרוג כי תכשיר רועים/נוהגים נוספים שיוכלו לייצג בעתיד את ישראל בתחרויות ברחבי העולם.

במסגרת הקורסים שהיא מעבירה במושב צופר שבערבה תיכונה, מתקיימים מפגשים להעברת הידע והניסיון, עיוני ומעשי הכוללים בין היתר לימוד של שיטות אילוף, שיטת ה'אוף בלנס', לימוד התנהגות ושפת גוף של כבשים ובקר, נהיגה של כבשים במסלול, טכניקות התמודדות, הכשרת הכלבים להחלפת פקודות קוליות בשריקות והפיכת השריקה לשפה, טכניקת 'השייד' וכד'.

עדי אתרוג מוסיפה: "לתחום רעיית הכבשים ואימון הכלבים הגעתי במקרה לפני עשר שנים. כשהתחלתי לעסוק בנושא הוא עדיין לא היה קיים בישראל, למעט מספר מעט רועים, בעיקר בגולן ולא התקיימו בכלל תחרויות. כיום, לאט לאט נבנית בארץ קהילה של מאמני כלבים שגם משתתפים בתחרויות. אני משתדלת להביא מדי פעם מאמנים מחו"ל שידריכו, יאמנו ויקדמו אותנו, כי אין לי ממי ללמוד בארץ" אומרת עדי.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
בונים עתיד משותף בנגב
המועצה המקומית התעשייתית נאות חובב אירחה השבוע את יו״ר מרכזי...
"קוראים בעקבות גיבורים" - תלמידי תיכון ''יוצר עתיד באר-שבע'' פגשו את כלת פרס ישראל מרים פרץ באירוע שיא לתוכנית חינוכית ייחודית
התוכנית המקורית ''קוראים בעקבות גיבורים'', שהתקיימה זו השנה הראשונה, בתיכון...
מעל 24,000 תושבים: הנתונים חושפים חוסן תעסוקתי יוצא דופן בדרום
מעל 24,000 תושבים - הנתונים חושפים חוסן תעסוקתי יוצא דופן...
בהשקעה של 20 מיליון שקלים: רשת "דומוס" מתרחבת עם מלון נוסף בבירת הנגב
המלון החדש של רשת המלונות DOMUS  מצטרף לפעילות המלונאית של...
מנציחים את אליה על המגרש: נבחרת הכדורגל באמית טכנולוגי אשקלון תיקרא על שם הבוגר שנרצח ב-7/10
נבחרת הכדורגל של בית החינוך אמית טכנולוגי אשקלון החלה את...
שורשים של זיכרון: תלמידי אמית שדרות הנציחו את המורה שנפל
עבור תלמידי תיכון הבנים בקריית החינוך אמית חמ"ד שדרות, חגיגות...
מפגש בין דורי: מרגש חניכי מכינת ''קול עמי'' הגיעו השבוע לשמח את ותיקי מרכז היום ''חושן'' של חברת משמרות בשדות נגב
חניכי מכינת קול עמי הגיעו השבוע להתנדבות מרגשת  במרכז היום...
באר שבע על מפת החינוך העולמית
השבוע הסתיים כנס החינוך העולמי ''BETT 2026'' בלונדון, מהכנסים המרכזיים...
יותר מספורט: נגב אקולוגיה הקדישה את עונת הקטרגל בליגה למקומות עבודה לזכרו של אבנר חיון ז״ל
קבוצת הקטרגל של חברת נגב אקולוגיה הקדישה את עונת המשחקים...
מחשבון לכל תלמיד: מיזם ההנצחה המרגש של מקיף אמית באר שבע
בבית החינוך מקיף אמית באר שבע מצאו דרך ייחודית ומקורית...
דילוג לתוכן