נזק לרכוש אמנם נתפש, ובצדק, כחמור פחות מנזקי גוף, אבל גם הוא עלול להיות משמעותי מאוד. בחלק מהמקרים ניתן לתבוע פיצוי כספי בגין הנזק ובכדי למצות את האפשרות הזו מומלץ להתייעץ עם עורך דין נזקי רכוש, כלומר עורך דין שכבר צבר ניסיון בתחום הספציפי הזה. בכתבה זו תוכלו למצוא מידע רלוונטי בעניין זה.
כשיש פוליסת ביטוח רלוונטית
כאשר יש פוליסת ביטוח שאמורה לכסות את הנזקים לרכוש – למשל ביטוח תכולת דירה כשעקב הצפה נגרם נזק לריהוט יקר ערך – הדרך לפיצוי הולם עוברת בהגשת תביעה נגד חברת הביטוח שמכרה את הפוליסה. בחלק מהמקרים חברת הביטוח תשתף פעולה מיד ותשלם לאדם את המגיע לו. ככל שלא, ברור שיש חשיבות מכרעת בצורך בפנייה לעורך דין מומחה בתחום. לפעמים עצם הכניסה של עורך דין כזה לתמונה משנה את הגישה של חברת הביטוח, ובמידת הצורך עורך הדין יגיש תביעה שתוביל לתשלום מלוא הפיצוי עבור הנזק.
כשאין פוליסת ביטוח רלוונטית
כשלאדם אין פוליסת ביטוח, ניתן לתבוע פיצוי מהגורם שאחראי לנזק. אם למשל אופניים חשמליים ניזוקו בגלל מפגע במרחב הציבורי, הגורם הנתבע יהיה הרשות המקומית שלא טיפלה במפגע כראוי (וליתר דיוק חברת הביטוח של הרשות). האתגר המרכזי של עורך דין במקרים אלה הוא הוכחת מידת האחריות של הגורם הנתבע.
בנוסף, חברות ביטוח עשויות לטעון שהיקף הנזק קטן מכפי שנטען ע"י האדם, או שחלק מהנזק היה קיים עוד לפני האירוע שבגינו מוגשת התביעה. עורך דין מיומן ימצא מענה משפטי נכון גם לטענות אלה.
החשיבות הרבה של הניסיון המקצועי
אם האירוע שגרם לנזק לרכוש גרם גם לפגיעה בגוף, נדרש כמובן טיפול משפטי בשני האפיקים. כך למשל, על עורך דין תאונת קורקינט לבחון תאונות מסוג זה גם בהיבט של נזקי הגוף וגם בהיבט של הנזקים לרכוש, ובהתאם להמליץ על הפעולות הנכונות עבור שני ההיבטים, בהתאם לנסיבות הספציפיות של האירוע שהוביל לפגיעה.
עו"ד לירון ארהרדט היא מומחית לדני נזיקין שצברה ניסיון רב בייצוג אנשים שהרכוש שלהם ניזוק עקב מגוון רחב של סיבות ובשלל נסיבות שונות. הניסיון והבקיאות באים לידי ביטוי בשירות מקצועי במיוחד.