אושרה על ידי הותמ"ל  תוכנית רשות מקרקעי ישראל קרית עקרון צפון מזרח (תמל/1074)

אושרה על ידי הותמ"ל  תוכנית רשות מקרקעי ישראל קרית עקרון צפון מזרח (תמל/1074)
הדמיה: ארמון אדריכלים

התוכנית להקמת רובע המגורים החדש בהיקף של כ4.400 יח"ד בצפון מזרח קרית עקרון אושרה  ע"י הותמ"ל. התוכנית מהווה התפתחות אורבנית טבעית של קריית עקרון למען צמיחה והתפתחות של הישוב הקיים. (תבדקי לי כמה תושבים יש היום בקרית עקרון?) אולי בדוברות ידעו

הדמיה: ארמון אדריכלים

תכנון השכונה החדשה בקרית עקרון בא לתת מענה לביקושים הגוברים באזור המרכז ומהווה דוגמא להתרחבות טבעית של  אזורי הביקוש הן בשל  עליית מחירי הדיור אולם לא גם   בעקבות התפתחות האזור ובפרט ההתפתחות קרית עקרון.

 

 

 

הרובע החדש תוכנן  כדי מתוך כוונה לשמר את אופיו הייחודי של הישוב ועל כן גובה בינוי המוצע בו נע בין מבנים בני 4–11 קומות. מאידך תוכנן הרובע החדש מתוך תפיסה מתקדמת הכוללת  עירוב שימושים של מגורים עם חזיתות מסחריות, חיבוריות להולכי רגל ושבילי אופניים בשטחים ציבוריים אשר מלווים את השכונה לאורכה. שילוב זה יצור שכונה מודרנית וחדשנית אשר תתחבר אורבנית יחד עם הישוב כולו באופן מלא.

 

התוכנית נערכה כהרחבה של הישוב הקיים תוך הכרה ביתרונותיהן של השכונות הותיקות בישוב ומתן דגש ליצירת חיבור למרקם העירוני הקיים באמצעות שדרה ירוקה ממזרח למערב.

 

היקף התוכנית הנרחב הינו חלק משמעותי במאמצי מרחב מרכז ברמ"י להאצת הבינוי והפיתוח באזור המרכז.  תכנון השכונה התאפיין ברצון לשמר את אופיו של הישוב הקיים מתוך הפנמה של יחודיותו ויחד עם זאת ליצור שכונת מגורים חדשה בסטנדרטים הגבוהים ביותר.

כחלק מתפיסה המשלבת בין הרובע החדש ובין השכונות הוותיקות כוללת התוכנית שטחי ציבור בהיקפים משמעותיים הממוקמים בתפר בין הרובע החדש לשכונות הוותיקות ואשר עתידים לתת מענה לצורך הקיים גם בישוב הקיים ובנוסף גם כנקודת מפגש טבעית ומחברת בין שני חלקי הישוב. וזאת בנוסף לשטחי תעסוקה ומסחר, הרחבה לבית העלמין הקיים וכן מסוף לטובת תח"צ אשר ישמשו את כל חלק הישוב.

 

 

התוכנית קודמה ע"י רמ"י   בותמ"ל  באמצעות משרד ארמון אדריכלים ומתכנני ערים, בראשות אדריכל אלי ארמון ומתוך שיתוף פעולה מלא ופורה עם המועצה המקומית קרית עקרון והעומד בראשה מר חובב צברי.

 

מר יעקב קוינט, מנהל הרשות: "התוכנית  שתוסיף 4400 יחידות דיור  לישוב  מהווה נקודת מפנה משמעותית בתולדות הישוב קרית עקרון ומהווה  ומהווה צעד נוסף בהגדלת היצע יח"ד באזור המרכז . זוהי  בשורה אמיתית לאזור המרכז הסובל ממחסור ביחידות דיור ויש בה מענה לזוגות צעירים ומשפרי דיור.  מיקומה של השכונה באזור  הנהנה מנגישות תחבורתית יעילה אשר מיועדת להתעצם בעקבות המטרו וסמיכות לאזורית תעסוקה קיימים ועתידיים. הוא יתרון גדול. בכוונת רמ"י לפעול לשיווק המגרשים בהקדם בד בבד עם מתן מענה וסיוע לשכונות הוותיקות בישוב מתוך ראיה הוליסטית של הישוב כולו."

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
הבוקר בסורוקה: הקבלנים ראו מקרוב את ההרס – וקוראים למיגון מיידי
למרות החום הכבד והאווירה המתוחה המרחפת באוויר, התייצבו הבוקר (שני...
תנשמות תחת אש: לוחמי צה”ל חילצו ארבע תנשמות במהלך פעילות מבצעית בג’באליה
במהלך פעילות מבצעית של כוח מגדוד 601 בג’באליה שברצועת עזה,...
יו"ר ארגון הקבלנים בנגב, אלי אביסרור, בקריאה לממשלה: "התחדשות עירונית אינה רק פתרון למצוקת הדיור – היא משנה ומצילה חיים!"
בעקבות המלחמה מול איראן שהחלה במפתיע וללא כל התראה והטרגדיות...
גלו את שוק הנדל"ן עם קמחי נדל"ן
דירות למכירה בגבעתיים אם אתם מחפשים את ההזדמנות הבאה שלכם בעולם...
פינוי דירה בחינם: פתרון פשוט וחסכוני לכל מצב
מהו פינוי דירה בחינם? כל תהליך של פינוי דירה בחינם יכול...
אופקים חוגגת פתיחה חגיגית למתחם GT CENTER החדש: עוד צעד משמעותי בצמיחתה של העיר
אתמול (שלישי), נחנך באירוע חגיגי מתחם GT CENTER החדש באופקים...
קרדיט צילום: ICNL Israel
מה קורה כשקו הייצור מותקף? תעשיינים וסייבר
המועדון העסקי של התאחדות התעשיינים מרחב דרום, בשיתוף עם מערך...
עיצוב משרדי עורכי דין: כיצד ליצור סביבה מקצועית ומרשימה?
כאשר מדובר בעיצוב משרד עורכי דין, יש לקחת בחשבון פרמטרים...
חכ"ל יוצאת לשטח: סיור פרויקטים 2025 של עובדי החברה הכלכלית לפיתוח באר שבע
מהעיר העתיקה ועד קריית הספורט – סיור השטח המקצועי הציג...
יוזמה לפתרון בעיית התעסוקה האקוטית בעוטף עזה – לראשונה, שבוע קריירה ותעסוקה שימנה למעלה מ70 חברות וארגונים שיגייסו עובדים, במהלך היריד ינתנו כלים וייעוץ אישי להתמודדות בשוק העבודה
במכללה האקדמית ספיר נפתח לראשונה שבוע שלם (4–10 ביוני 2025)...
דילוג לתוכן