אושרה על ידי הותמ"ל  תוכנית רשות מקרקעי ישראל קרית עקרון צפון מזרח (תמל/1074)

אושרה על ידי הותמ"ל  תוכנית רשות מקרקעי ישראל קרית עקרון צפון מזרח (תמל/1074)
הדמיה: ארמון אדריכלים

התוכנית להקמת רובע המגורים החדש בהיקף של כ4.400 יח"ד בצפון מזרח קרית עקרון אושרה  ע"י הותמ"ל. התוכנית מהווה התפתחות אורבנית טבעית של קריית עקרון למען צמיחה והתפתחות של הישוב הקיים. (תבדקי לי כמה תושבים יש היום בקרית עקרון?) אולי בדוברות ידעו

הדמיה: ארמון אדריכלים

תכנון השכונה החדשה בקרית עקרון בא לתת מענה לביקושים הגוברים באזור המרכז ומהווה דוגמא להתרחבות טבעית של  אזורי הביקוש הן בשל  עליית מחירי הדיור אולם לא גם   בעקבות התפתחות האזור ובפרט ההתפתחות קרית עקרון.

 

 

 

הרובע החדש תוכנן  כדי מתוך כוונה לשמר את אופיו הייחודי של הישוב ועל כן גובה בינוי המוצע בו נע בין מבנים בני 4–11 קומות. מאידך תוכנן הרובע החדש מתוך תפיסה מתקדמת הכוללת  עירוב שימושים של מגורים עם חזיתות מסחריות, חיבוריות להולכי רגל ושבילי אופניים בשטחים ציבוריים אשר מלווים את השכונה לאורכה. שילוב זה יצור שכונה מודרנית וחדשנית אשר תתחבר אורבנית יחד עם הישוב כולו באופן מלא.

 

התוכנית נערכה כהרחבה של הישוב הקיים תוך הכרה ביתרונותיהן של השכונות הותיקות בישוב ומתן דגש ליצירת חיבור למרקם העירוני הקיים באמצעות שדרה ירוקה ממזרח למערב.

 

היקף התוכנית הנרחב הינו חלק משמעותי במאמצי מרחב מרכז ברמ"י להאצת הבינוי והפיתוח באזור המרכז.  תכנון השכונה התאפיין ברצון לשמר את אופיו של הישוב הקיים מתוך הפנמה של יחודיותו ויחד עם זאת ליצור שכונת מגורים חדשה בסטנדרטים הגבוהים ביותר.

כחלק מתפיסה המשלבת בין הרובע החדש ובין השכונות הוותיקות כוללת התוכנית שטחי ציבור בהיקפים משמעותיים הממוקמים בתפר בין הרובע החדש לשכונות הוותיקות ואשר עתידים לתת מענה לצורך הקיים גם בישוב הקיים ובנוסף גם כנקודת מפגש טבעית ומחברת בין שני חלקי הישוב. וזאת בנוסף לשטחי תעסוקה ומסחר, הרחבה לבית העלמין הקיים וכן מסוף לטובת תח"צ אשר ישמשו את כל חלק הישוב.

 

 

התוכנית קודמה ע"י רמ"י   בותמ"ל  באמצעות משרד ארמון אדריכלים ומתכנני ערים, בראשות אדריכל אלי ארמון ומתוך שיתוף פעולה מלא ופורה עם המועצה המקומית קרית עקרון והעומד בראשה מר חובב צברי.

 

מר יעקב קוינט, מנהל הרשות: "התוכנית  שתוסיף 4400 יחידות דיור  לישוב  מהווה נקודת מפנה משמעותית בתולדות הישוב קרית עקרון ומהווה  ומהווה צעד נוסף בהגדלת היצע יח"ד באזור המרכז . זוהי  בשורה אמיתית לאזור המרכז הסובל ממחסור ביחידות דיור ויש בה מענה לזוגות צעירים ומשפרי דיור.  מיקומה של השכונה באזור  הנהנה מנגישות תחבורתית יעילה אשר מיועדת להתעצם בעקבות המטרו וסמיכות לאזורית תעסוקה קיימים ועתידיים. הוא יתרון גדול. בכוונת רמ"י לפעול לשיווק המגרשים בהקדם בד בבד עם מתן מענה וסיוע לשכונות הוותיקות בישוב מתוך ראיה הוליסטית של הישוב כולו."

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
דן בדרום ודן באר שבע מצטיידות בעשרות אוטובוסים חדשים
חברות התחבורה הציבורית דן בדרום ודן באר שבע הכניסו בימים...
המכללה האקדמית ספיר, עיריית שדרות, מ.א. שער הנגב ומנהלת תקומה מכריזות על הקמת קמפוס חדש לפקולטה לטכנולוגיה: "מנוע צמיחה חדש לנגב המערבי"
בהשקעה של 130 מיליון ש"ח מכספי מנהלת תקומה, יוקם קמפוס...
רשות הטבע והגנים - פריחה ירוקה בנחל אשלים: סימן אופטימי להתאוששות אחרי עבודות שיקום
בין זרימות החורף הראשונות לכתמי הירוק שמתחילים לכסות את הקרקע,...
מנהיגות חוצה ארגון בלב הנגב: עשרות נשים מובילות התכנסו לכנס המעסיקות השנתי של מרכז לאודר לתעסוקה בנגב
פורום המעסיקות של מרכז לאודר לתעסוקה בנגב התכנס למפגש פסגה...
גאווה מקומית כמו אוזניות מבטלות רעש – רק למכונות ענק המהפכה של AVEX בעיבוד השבבי
הכירו את הסטארט-אפ AVEX: פיתוח חדשני של ד"ר זיו ברנד...
מנהיגות בנתיבי המחר: כנס "מורשת העתיד" של ויצו באר שבע הפגיש בין היסטוריה לחדשנות נשית
באירוע מרגש שנערך השבוע בבית ויצו באר שבע, תחת הכותרת...
יום סגול" במדבריום: שיתוף הפעולה בין ICL , בית החולים סורוקה וקהילת הנגב למען ילדים עם אפילפסיה
כ-500 ילדים ובני משפחותיהם, לבושים סגול, השתתפו בשבוע שעבר בהפנינג...
"ביקור התזמורת": תזמורת המשטרה הגיעה למרכז היום לקשיש ב- "משמרות" ירוחם
במרכז היום לקשיש של חברת "משמרות" בירוחם התקיים השבוע אירוע...
נחנכה מרפאת שיניים קהילתית חדשה באופקים
מענה חברתי ראשון מסוגו לתושבים הזקוקים לסיוע בשיתוף עמותת "ובנה". עיריית...
שלב נוסף בתוכנית ההאבים של השרה רגב: מתניעים את תוכנית מתח"מ באר שבע צפון
השרה רגב: "אנו ממשיכים להרחיב את רשת ההאבים, המחברים את...
דילוג לתוכן