המעבר מגסטהאוס עבור תיירים בערד לקומונת מעשים טובים.
סיפורה המדהים של יזמת התיירות מערד שהמציאה את עצמה מחדש בתקופת הקורונה.
בזמן שבעלי עסקים ועצמאיים רבים מוצאים את עצמם שוב בקשיי התמודדות עקב התפשטות וירוס הקורונה והסגר הנוסף שנכפה על כולנו. יש אנשים שמצליחים לחשוב מחוץ לקופסא ולהפוך את הקושי לעוד צעד מבורך.
תכירו את מיכל פרץ, בעלת גסטהאוס בערד, שכמו בעלי מלונות וצימרים רבים שמצאו את עצמם מחוסרי עבודה עם הכרזת סגר ב', כך גם מיכל נאלצה לבטל הזמנות רבות שתוכננו לחודשים הבאים ובעיקר הוטרדה מהמחשבה מה תעשה וממה תתפרנס.
עם המחשבות צצו רעיונות. מהר מאוד הבינה מיכל שאם 'הלך' הביזנס כדאי לנצל את התק' למעשים טובים. את הגסטהאוס היא הפכה לקומונה, שם היא מארחת אנשים מכל קצוות הארץ (שאינם בקבוצת סיכון) תמורת סכום סמלי, ויחד הם תורמים מזמנם לטובת עשייה חברתית בקהילה המקומית בערד. מעבר לאירוח שמאפשר לרבים לצאת מתחושת הבדידות או לעבוד מרחוק בסביבה שונה, הם זוכים להתנדב ולהרגיש חיוניים מתמיד.
הפרויקט שיזמה מתנהל במתכונת של מחזורים. כל מחזור אורך בין 4-5 ימים, כאשר בין לבין המתנדבים מתחלפים. בכל מחזור יש פרויקט התנדבותי שונה, בפרויקט הראשון המתנדבים זכו לאסוף פירות וירקות ממלונות ים המלח שסגרו לאור המצב ונותרו עם מלאי גדול. המתנדבים דאגו להכין מארזים ולחלק אותם ל110 בתי קשישים ונזקקים בעיר. עם תחילת המחזור השני שחל היום ב-30.9 הבינה מיכל שמעבר לחלוקת מנות, אוכלוסיית הגיל השלישי זקוקים יותר מתמיד לחום אנושי ויחס. ולכן זה יהיה הפרויקט הנוכחי של המתנדבים.
כל מתנדב מקבל אישור- מתנדב חיוני, המאפשר ניידות אל ערד וממנה. כמובן שהשתתפות נעשית תוך הקפדה על הנהלים. בתוך 5 ימים התגבשה קומונת המעשים הטובים לתפארת, מבשלים ארוחות מעולות במשותף, חולקים מטלות וניקיונות ובזמן הנותר מבלים בחצר ובגסטהאוס המפנק. ובכל ערב מתקיימת ישיבת צוות לסיכום היום ותכנון היום שלאחריו ואז ישיבות של צחוק ומשחקים אל תוך הלילה.