למרות העובדה שברכישת דירה מקבלן הלקוח מקבל בסופו של תהליך דירה חדשה לגמרי, יש בכך גם סיכון. רכישת דירה מקבלן צריכה להית מלווה ע"י עורך דין לענייני מקרקעין מטעמכם (לא להסתמך על עורך הדין שמביא הקבלן). חשוב לערוך בדיקות לגבי הקבלן, סוג הפרויקט, מיקום, סטנדרט בניה, רמת פיתוח סביבתי, ליווי בנקאי ועוד. את המו"מ ערכו כשעורך הדין מלווה אתכם ויבדוק היטב את חוזה המכר, מפרט הטכני, מחיר הדירה הסופי, תשלומים, אבטחת תשלומים כגון ערבות בנקאית, מועדי מסירה איחור במסירה, תשלומים שחלים על הקבלן, ליקויי בניה לפני המסירה ופרוטוקול מסירה מסודר.
בחירה של עורך דין לעסקת נדל"ן- צעד בדרך לעסקה כדאית
בין אם אתם המוכרים של נכס ובין אם הקונים, יש לבדוק היטב לפני שאתם בוחרים עורך דין שילווה את העסקה. חשוב גם לצאת לדרך רק כאשר ישנו לצידכם עורך דין מטעמכם. הסתכלו תחילה באתר של עורך הדין, וודאו קודם כל כי הוא אכן עורך דין לענייני מקרקעין ושזהו אחד מתחומי ההתמחות המרכזיים שלו. בדקו מהו הניסיון שלו, אילו סוגים של עסקאות נדל"ן הוא מלווה. חשוב לבדוק מהו הרקע של עורך הדין. במיוחד בתחום כמו נדל"ן ידע וניסיון בכספים, ובעיקר ענייני מיסוי יכולים להוות יתרון משמעותי.
הסכם חיים משותפים: מתי מומלץ לערוך ומה הוא כולל
בני זוג לרבות מבני אותו מין, הבוחרים לחיות יחדיו ולנהל משק בית משותף ללא נישואין יוגדרו ידועים בציבור. הגדרה המקימה לבני הזוג חובות אך גם זכויות. כדי להסדיר את המעמד בניהם, מומלץ לבני הזוג לפנות אל עורך דין ידועים בציבור, המתמחה בעריכת הסכמים מסוג זה, ויודע מה נכון לכלול בתוך הסכם חיים משותפים. ההסכם יכול לכלול התייחסות לנושא חלוקת רכוש בלבד, הסכם גם יכול שיהיה רחב ולכלול גם נושאים הקשורים במזונות, חינוך, זכויות וחובות שונים. ניסוח ההסכם צריך שיהיה ברור ולא נתון לפרשנויות שונות וכן לכלול מנגנון ליישוב סכסוכים ומנגנון פירוד מסודר ומוסכם מראש. כמו כן ניתן ואף רצוי לשלב בין הסכם זה לבין צוואה.
עו"ד רפאל בן עזרא הוא עורך דין בעל ניסיון רב בתחומים שונים במשפט האזרחי כמו מקרקעין, משפחה (בעיקר הסכמים וצוואות) והמשפט המסחרי. הוא מנהל לצד משרדו גם בית גישור עסקי בו הוא מוביל הליכי גישור ובוררות. מוזמנים ליצור קשר.
"המידע המוצג בדף זה הינו כללי, ואינו מהווה יעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי"