פגישת סיעור מוחות – לגיבוש מתווה וכיוון עתידי בתחום התעסוקה בערבה התיכונה

פגישת סיעור מוחות – לגיבוש מתווה וכיוון עתידי בתחום התעסוקה בערבה התיכונה
צילום - קליקה ערבה תיכונה

מנהלת החברה הכלכלית במועצה אזורית הערבה התיכונה נעמי בקר ומנהלת "קליקה ערבה" מור ממן, יזמו בעזרתם של משה תמיר ורמון אשכר, מפגש 'סיעור מוחות', במטרה להיעזר במיטב המוחות המגיעים מתחומי התעשייה, ההייטק, ממשרד הכלכלה, מתחום הייעוץ האסטרטגי והחקלאות' לצורך גיבוש מתווה וכיוון עתידי בתחום התעסוקה באזור הערבה התיכונה.

 

מועצה אזורית הערבה התיכונה ממוקמת על ציר כביש 90, סמוך לגבול ירדן. במועצה שבעה ישובים מעידן בצפון הערבה ועד פארן בדרומה, חמישה מהם מושבים חקלאיים ושני ישובים קהילתיים, המונים כ-4000 תושבים. המאפיין העיקרי של הערבה התיכונה הינו חקלאות מתקדמת, כאשר 60% מהתוצרת החקלאית  מיועדת ליצוא לארצות אירופה, ארה"ב ועוד. היתרון היחסי העצום שהשכילה הערבה ליצור, בסיוע חוקרי מו"פ ערבה תיכונה וצפונית-תמר, הממוקם בתחנת המחקר 'יאיר' בחצבה, הינו גידול תוצרת חקלאית טרייה, שלא במועדה, דווקא בעונת החורף, כאשר בארצות הקור קשה לייצר מזון ובכך הגדילה הערבה את שיעור ההכנסות מהייצוא לחקלאיה. למרות זאת, בשנים האחרונות נשחק ענף החקלאות והרווחיות מצטמצמת ובמקביל קיימים תהליכי פיתוח מואץ של הרחבות למגורים ביישובי הערבה, לאחר שבמשך חמישים שנה מאז הקמת הישובים, לא נבנו הרחבות, לא לבנים חוזרים ולא לתושבים חדשים. עם תחילת פרויקט ההרחבות, בשבעת יישובי הערבה התיכונה, מתרחב הפוטנציאל לקליטת משפחות חדשות.

"המפגש התקיים כחלק מההערכות לקליטה מסיבית של תושבים עם השחיקה בענף החקלאות והרצון של המועצה להמשיך להתפתח ולהוביל ולפנות לאפיקי פיתוח ופרנסה נוספים וחדשים" אומרת נעמי בקר.

"המאפיינים המיוחדים והרצון לפתח את הערבה בנוסף לחקלאות בתחומים נוספים, הינם יעד מרכזי בעשייה היומיומית במועצה, הפונה לאיתור תחומים חדשים שיאפשרו הרחבת היצע התעסוקה לחיזוק הערבה ולהבאת אוכלוסיות נוספות ליהנות מיתרונות המקום" אומרת מור ממן.

במפגש שארך מספר שעות, התקיים סיור בין מיזמים מתחומי החקלאות המתקדמת, מיכון, תעשייה ותיירות.

 

בשנה שעברה נפתחה באזור התעשייה ספיר, ביזמה וסבסוד של המשרד לפיתוח הפריפריה, הנגב והגליל, "קליקה ערבה", מתחם העבודה המשותף הראשון בערבה התיכונה, בניהולה של מור ממן, לטובת יזמים צעירים. בנוסף, נחנכה שלוחה של חברת NSO, כך שעובדים מהערבה וכאלו המעוניינים להגיע לגור בערבה, יוכלו להשתלב בשוק ההייטק הישראלי .השלוחה תספק בעתיד עשרות מקומות עבודה לתושבי הערבה, תוך שהם נשארים ביישוביהם ושומרים על שגרת חייהם הרגילה. החברה בשיתוף עם מערכת החינוך האזורית, מתכננת שיתוף פעולה חינוכי בבתי ספר תיכונים, בהם עובדי החברה יחשפו את התלמידים לעולם הטכנולוגי. כחלק מהפעילות, ירדו מומחי NSO לערבה, על מנת להעניק מהידע שלהם וללמד את הדור הבא של ילדי הערבה את מקצועות הסייבר והטכנולוגיה.

צילום – קליקה ערבה תיכונה
צילום – קליקה ערבה תיכונה
צילום – קליקה ערבה תיכונה
צילום – קליקה ערבה תיכונה
כתבות נוספות שיעניינו אתכם
יוני והמארזים: סיפור ההצלחה של השף מעמותת "יחדיו"
בלא מעט אירועים בנגב בולטת באחרונה חברה שמגישה מארזי כיבוד...
לקראת יום העצמאות תשפ"ו משרד העלייה והקליטה מפרסם: מעל 2,000 עולים חדשים הגיעו לאזור הדרום מיום העצמאות אשתקד
אופיר סופר, שר העלייה והקליטה: "אלפי העולים שבחרו להגיע למדינת...
רשות הטבע והגנים: הבז שברח מהבזיארים - והקים משפחה במדבר יהודה
במהלך סקר דורסים במדבר יהודה אותר בז מדברי נדיר, שעל...
דן בדרום ודן באר שבע חוזרות לפעילות מלאה מיום א' הקרוב
בעקבות הסכם הפסקת האש, חברות התחבורה הציבורית דן בדרום ודן...
נשיא המדינה ביקר בבסיס "תל נוף" של חיל האוויר
נשיא המדינה יצחק הרצוג, ביקר היום, יום חמישי, ח׳ בניסן,...
בצל המצב הביטחוני: ״מכבי״ קיימה יום בריאות האישה בקריית מלאכי והציבה ניידת ממוגרפיה לבדיקות מצילות חיים
על רקע המצב הביטחוני המאתגר, מכבי שירותי בריאות קיימה יום...
אירוח כפרי שינתק אתכם מהשגרה - קרדיט-Photo by Lieve Ransijn on Unsplash
אירוח כפרי שינתק אתכם מהשגרה וימלא אתכם באנרגיות חדשות
במהלך השגרה הצפופה אין כמו לקחת חופש לניתוק טוטאלי מחיי...
מיגון אש פתרון הגנה מתקדם - קרדיט-Photo by Jakub Żerdzicki on Unsplash
מיגון אש: פתרון הגנה מתקדם שיגן על חיי אדם ורכוש ויעניק לכם שקט נפשי
כשמדובר בבטיחות של המבנה שלכם, הפער בין אירוע נקודתי לבין...
פברואר של קהילה ושמחה: מרכז היום לקשיש ''משמרות'' בירוחם חוגג תרבות ומשפחה
חודש פברואר הביא עמו רוח של עשייה, צבע וחיבור אנושי...
נשיאת ביהמ"ש העליון בדימוס אסתר חיות: "חייבים לקחת אחריות על זיכרון השואה ועל הנחלת זיכרון השואה"
 המכללה האקדמית אשקלון קיימה בשבוע שעבר את הכנס "מאפר לתפארת",...
דילוג לתוכן