מגיע לנו, תושבי באר-שבע לחגוג קצת ולשמוח גם בעיצומם של ימי הקורונה. להקפיד על כללי הריחוק החברתי, לשמור על נקיון ומדידת חום, להכנס למתחם רק בקפסולות ועם הרבה סבלנות – אבל לחגוג.

ומי שנתן לנו השבוע סיבה טובה לחגוג הוא אמן הפיסול בברזל, יליד ובן באר-שבע, דניאל טולדנו, שחנך השבוע בשיא ימי הדיבורים על סגר שני את אחת הגלריות היפות בארץ : גלריה 44, בעיר העתיקה הקסומה של באר-שבע.
מדובר בבית עותומני ששימש בשנים האחרונות מחסן גרוטאות ובית מגורים קטן ומוזנח. דניאל טולדנו, שאת פרנסתו הוא עושה כקבלן מצליח – ראה בבית המוזנח את הפוטנציאל שלו, רכש אותו ושיפץ במו ידיו את המקום. את הפנינה שנחשפה הוא עיטר בעבודות ובפסלים מעשי ידיו, ועכשיו כולם יכולים ליהנות הן מהמקום המרהיב ביופיו והן מהיצירות המיוחדות של האמן הבאר-שבעי המוכשר.
יאיר נגיד, ראש מינהל התרבות בכיוונים ולילך נגיד מנהלת מינהלת עיר עתיקה ותיירות, ייצגו את המימסד העירוני, שמלווה את דניאל שעבר את ילדותו ברחובות שכונה ה' בבאר-שבע, יחד עם חבריו ובני גילו סילבן וצביקה שלום, אנדריי אוזן ועוד.

חוץ מאחותו היפה מירי ואמו המרשימה, מזל, וכמובן האוצרת של התערוכה גילת אלקסלסי, היו בערב הפתיחה גם חברתו לחיים הציירת הבינלאומית חן שיש וחבריו מבאר-שבע הצלם והאמן, גואל דרורי, אורן אהרוני, היום איש תיאטרון ה"בימה", אופיר פישר מתנועת "אור", ואיש העסקים החקלאי, צביקה ביתן מיושיביה.
מהמרכז בלטו שגרירת קולומביה בישראל מרגריטה מנג'טה ואיש הרוח יוסי יונה, וכן נראו תמר בקר, אסנת ליב, טלי מאוטנר ורה פילפול, ורדי בוברוב, איל אסולין, יואב ליפשיץ גליה ויובל עשבי וסיגי שפיגלמן.
הסופרת חביבה פדיה, שכנתו של דניאל לעיר העתיקה, כתבה את ההקדמה לקטלוג התערוכה. האחיינים המוכשרים שלו ניגנו במבואה לגלריה היפה, שהיא אגב צמודה ל"צלמניה" של דרורי שאו-טו-טו אמורה להפתח.
הכניסה של האורחים לגלריה נעשתה בקבוצות קטנות (קפסולות), תוך בדיקת חום ונקיון ידיים כמתחייב מצו התו הסגול.
נראה שההזמנה הבאה שדניאל ישלח לנו תהיה בפתיחה של מלון הבוטיק החדש שהוא מתכנן להקים בעיר העתיקה בשנים הקרובות…
קרדיט יחצ