סדנאות, תמיכה והזדמנויות חדשות: המחזור החמישי של תוכנית ״המאיץ העסקי״ במועצת רמת הנגב נפתח

סדנאות, תמיכה והזדמנויות חדשות: המחזור החמישי של תוכנית ״המאיץ העסקי״ במועצת רמת הנגב נפתח
קרדיט צילום: נדב בנג'ו

אין ספק כי העסקים הקטנים והבינוניים הם מנוע צמיחה כלכלית חשוב ביותר בכלכלה הישראלית, כשהם מהווים כ-56 אחוז מהתל״ג במדינה. אך כ-72 אחוז מהעסקים נסגרים בשל חוסר ידע וכלים בניהול העסק. על מנת לעזור לעסקים הקטנים והבינונים באזור הנגב, בשבוע האחרון התוכנית המצליחה ״המאיץ העסקי״ באזור רמת נגב, פתחה את שעריה למחזור החמישי של יזמי הדרום. בהובלתו של נדב בנג׳ו, מומחה לפיתוח עסקי ויזמות, נפתחה מחדש התוכנית ליזמים שרוצים לקחת את עסקיהם לשלב הבא. כאשר מטרת התוכנית היא לספק לבעלי העסקים מסלול צמיחה עסקי מקצועי במהלכו היזמים מתאמנים על ״שרירי הליבה העסקיים״ החיוניים להצלחתם.

נדב בנג׳ו, יזם התוכנית מסביר:״המאיץ העסקי נולד בעקבות צורך שעלה מעסקים קטנים בשטח, לייצר תוצאות באופן מהיר וממוקד. בזכות המאיץ נהנים העסקים מכלים פרקטיים להפיכת קשיים להזדמנויות, הקניית מיומנויות לייצור מיטבי של הכנסות והעמקת הקשר לשטח ומילוי הצרכים שיסייעו להצלחה עתידית של העסק. כל זאת, על מנת שבתום התהליך המשותף ימשיך העסק לפעול על פי אותם עקרונות וכלים שהתהוו כחלק מהפעילות המשותפת במאיץ העסקי. אנחנו מחזקים את הביטחון העצמי של היזמים, ומראים להם איך אפשר לנהל נכון ולהביא את העסק שלהם לשלב הבא״.

שירותי המאיץ העסקי, מתבצעים במסלול תלת-שלבי הכולל פגישות ואימונים קבוצתיים ואישיים כאחד תוך יחס אישי בדרך להצלחת העסק. במשך 8 חודשי פעילות כל משתתף נכנס לתהליך של פיתוח מיומנות ניהול עסק באופן ייחודי וממוקד ב-6 תחומי ליבה ניהוליים בהם: מכירות, שיווק, תפעול ושירות (ניהול), פיתוח עסקי, תכנון פיננסי ומיומנויות קהל. ״בשנה החמישית נקטנו בשיטה יותר ׳בוטיקית׳ ואישית כלפי כל עסק, על מנת לאפשר עבודת עומק והסתכלות על העתיד. בנוסף, נלמד כיצד להתמודד עם החידושים בעולם הטכנולוגי (כדוגמת הבינה המלאכותית), וכיצד להפוך אותם ליתרונות וכלי עזר בעולם העבודה״, מוסיף בנג׳ו.

המאיץ העסקי פועל בהובלת החברה הכלכלית והמועצה האזורית רמת נגב ובמשך ארבע השנים האחרונות התוכנית זיכתה את העסקים המקומיים בהצלחה ממשית וצמיחה כלכלית. ״הכלכלה המקומית היא מוקד הצמיחה של המועצה, יש להמשיך להשקיע ביזמות העסקית של קהילת רמת נגב. תוכנית המאיץ מהווה כלי חשוב בקידום היזמות והעסקים באזור הנגב ומספקת לבעלי העסקים מענה מותאם אישית ותמיכה בכל שלבי הפיתוח והצמיחה העסקית״. מספר עוזי חבשוש, מנכ״ל החברה הכלכלית.

״פתיחת המחזור החמישי של תוכנית המאיץ העסקי היא צעד חשוב בדרך לשיפור כלכלי וחברתי של אזור הנגב. אנו מעודדים את היזמות והצמיחה הכלכלית שמניבה פירות בצורת מקומות עבודה ושיפור רמת החיים במועצה. אנו גאים להוביל את התוכנית החשובה זו כבר שנה חמישית״. מברך ערן דורון, ראש מועצת רמת הנגב.

 

 

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
דן בדרום ודן באר שבע חוזרות לפעילות מלאה מיום א' הקרוב
בעקבות הסכם הפסקת האש, חברות התחבורה הציבורית דן בדרום ודן...
מסקר שערכה עמותת 'הראש הכרוני שלי' עולה: מעל למחצית מחולי המיגרנה מדווחים על עלייה בתדירות ההתקפים מאז תחילת המלחמה וכ 90% נאלצו להיכנס למרחב מוגן בזמן התקף כ 10% מהמשיבים הם תושבי הדרום
פייגא מרקס, יו"ר עמותת 'הראש הכרוני שלי': "ממצאי הסקר מוכיחים...
כ-660 דירות בדיור הציבורי נפגעו במבצע “שאגת הארי”; עבודות השיקום בעיצומן
בהנחיית שר הבינוי והשיכון חיים כץ, צוותי זרוע השיכון במשרד...
האורות חוזרים למסך: בית הקולנוע פלאנט בבאר שבע נפתח מחדש לפעילות
מתחם הקולנוע פלאנט (Planet) בבאר שבע חוזר לפעילות ומחדש את...
כל הכבוד לצה"ל!!! ד”ר להבית אקרמן מתגייסת למילואים ונכנסת לעזה לטפל בחיילי צה”ל
ד”ר להבית אקרמן, בת 55, מומחית לרפואת עור, ממשיכה להוביל...
רשות הטבע והגנים: ניקיונות פסח - ממשיכים לשקם את שמורת הטבע עברונה
12 שנים לאחר זיהום הנפט הגדול ולאחר שניסיונות השיקום באמצעים...
התעשייה בדרום לא עוצרת לרגע נשיא התאחדות התעשיינים בסיור חיזוק במפעלי הנגב
אברהם (נובו) נובוגרוצקי נשיא התאחדות התעשיינים, ביקר במפעלים בנגב ועמד...
רגע לפני ''שאגת הארי'': ''תיכון יוצר עתיד באר-שבע'' זכה בתקן בינלאומי לאיכות ומצוינות בחינוך
רגע לפני היציאה למבצע "שאגת הארי", נערך בתל אביב הכנס...
השכרת סירות ויאכטות באילת: חוויה בלתי נשכחת
אילת, העיר הדרומית של ישראל, מציעה לא רק חופים מדהימים...
בכנס מיוחד של עמותת "מתנת חיים" התכנסו בבנייני האומה בירושלים כ-1000 נשים וגברים
בתאריך ה-25.1.26, במסגרת כנס מיוחד של עמותת "מתנת חיים", התכנסו...
דילוג לתוכן