מעל 30 אלף איש פקדו את התערוכה החקלאית הגדולה בישראל שהתקיימה שוב לאחר שנתיים- עקב המלחמה

מעל 30 אלף איש פקדו את התערוכה החקלאית הגדולה בישראל  שהתקיימה שוב לאחר שנתיים- עקב המלחמה
מימין תמיר בסון מנהל שיווק זרעים גדרה סינגנטה שר החקלאות אבי דיכטר ומאיר צור ראש המועצה האזורית הערבה התיכונה- צילום אפרת פרנקנשטיין.

שר החקלאות וביטחון המזון ח״כ אבי דיכטר: ״מחמם את הלב להגיע שוב לתערוכה המרשימה כאן בחצבה. אני מסתובב בין הדוכנים הרבים, רואה את הפיתוחים ואת הברק בעיניים של חקלאים רבים, ונעשה עוד יותר אופטימי לגבי החקלאות הישראלית וביטחון המזון של כולנו לשנים רבות קדימה. עלו והצליחו!״.

מאיר צור ראש מועצה אזורית הערבה התיכונה: "תודה לשר החקלאות ומנכ"ל משרד החקלאות, עמיתי ראשי הרשויות וראשי ארגונים חקלאיים, שהגיעו לערבה על גבול ירדן לתערוכה החקלאית הגדולה בישראל המעניקה כבוד לענף החקלאות ולמחקר החקלאי היישומי בישראל. שבוע שעבר התקיים טקס הנחת אבן פינה למסבחה באילת, בהשקעה של 600 מיליון שקלים של מדינת ישראל להבאת מים מותפלים לאזור החשוב והאסטרטגי כמו הערבה, בו רק מים מליחים, בנוסף, מקורות ורשות המים מתכננות להשקיע עוד מיליוני שקלים להנחת צינור נוסף של מים מותפלים מאזור צפית. המדינה משקיעה מעל למיליארד שקלים כדי לייצר כאן חקלאות, דבר שיסייע לנו לפתח גידולים נוספים מלבד ירקות ומטעי תמרים ולחיזוק ביטחון המזון. התערוכה היא חגיגה לענף החקלאות בארץ, שמחנו לראות את אלפי החקלאים נפגשים לאחר שנתיים לא פשוטות שעברו על המדינה".

מימין מאיר צור ראש מועצה אזורית הערבה התיכונה ושר החקלאות אבי דיכטר צילום אפרת פרנקנשטיין

התערוכה התקיימה משך יומיים במו"פ (מחקר ופיתוח) ערבה תיכונה וצפונית-תמר, בחצבה, על פני עשרים דונם, בה השתתפו מעל מאה חברות שהציגו את פסגת הפיתוחים הטכנולוגיים בתחום החקלאות, המים, איכות הסביבה, אנרגיה סולארית, רכבי שטח, זנים חדשים של ירקות, צמחי תבלין ועוד. באי התערוכה השתתפו בכנסים מקצועיים ובסיורים מודרכים בחממות המחקר של המו"פ, ונהנו משוק חקלאים בשיווק ישיר מתוצרת חקלאי הערבה.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
מעל 24,000 תושבים: הנתונים חושפים חוסן תעסוקתי יוצא דופן בדרום
מעל 24,000 תושבים - הנתונים חושפים חוסן תעסוקתי יוצא דופן...
בסימן דו קיום: נטיעה משותפת ביער להב לזכר נופלי תחנת משטרת רהט
בשמורת אבו חוף ביער להב התקיים היום (שני, 09.02) אירוע...
יום עיון וסיור לזכרם של פרופ' אמוץ זהבי ופרופ' אבישג זהבי
11 בפברואר, מרכז ויידור, תחנת המחקר 'יאיר' - חצבה במעמד ראש...
יותר ממה שדמיינתם: להקת Twenty One Pilots משתלטת על מסך ה-IMAX בפלאנט באר שבע
מסע אינטימי מאחורי הקלעים, 65,000 מעריצים ואנרגיה מתפרצת בחוויית קולנוע...
טעמים מהמדבר: חדש בערבה התיכונה: סיור קולינרי-חקלאי מודרך
סיור בין מוקדי הקולינריה והחקלאות בערבה מפגש עם חקלאים, יצרנים...
"מהחממה לצלחת" – סופ"ש קולינרי בערבה
אירועי שף וחקלאות בלב החממות, ארוחות זוגיות מתוצרת מקומית, מטבחי...
מפגש בין דורי: מרגש חניכי מכינת ''קול עמי'' הגיעו השבוע לשמח את ותיקי מרכז היום ''חושן'' של חברת משמרות בשדות נגב
חניכי מכינת קול עמי הגיעו השבוע להתנדבות מרגשת  במרכז היום...
יותר מספורט: נגב אקולוגיה הקדישה את עונת הקטרגל בליגה למקומות עבודה לזכרו של אבנר חיון ז״ל
קבוצת הקטרגל של חברת נגב אקולוגיה הקדישה את עונת המשחקים...
מעל 30 אלף איש פקדו את התערוכה החקלאית הגדולה בישראל שהתקיימה שוב לאחר שנתיים- עקב המלחמה
שר החקלאות וביטחון המזון ח״כ אבי דיכטר: ״מחמם את הלב...
KIDS HAPPY HOUR - זמן איכות לילדים במחיר שנוח להורים
בשעות אחר הצהריים, כשהמסגרות החינוכיות מסתיימות והיום הארוך עוד רגע...
דילוג לתוכן