מי הם המייקרים?

מי הם המייקרים?
קרדיט צילום: אריאלה כהן, פארק קרסו

תערוכה ייחודית מעולם המיחזור נפתחה בפארק קרסו למדע ומזמינה את הציבור הרחב לבוא ללמוד ולחוות

תערוכה ייחודית של פארק קרסו בשיתוף עם פארק המחזור והחינוך הסביבתי דודאים, מוזיאון ג'ו אלון במועצה האזורית בני שמעון ושותפים נוספים, יצאה לדרכה היום, בשם "מייקרים 2019 – מנוודי המדבר ליוצרי המחר".

תערוכה ייחודית מעולם המיחזור
קרדיט צילום: אריאלה כהן, פארק קרסו

בתערוכה מזמינים את הציבור הרחב ללמוד ולהתנסות במיחזור ויצירה לצד היסטוריה מרתקת של "מייקרים" בעבר ונוודי המדבר בהווה, בעבר ובעתיד.

המייקרים הם תנועה עולמית חדשה בה אנשים מרחבי העולם ממציאים ובונים דברים בעצמם תוך שילוב טכנולוגיות מתקדמות ושיטות מסורתיות. לפני שהתעוררה תנועת המייקרים היו בעולם נוודי המדבר, המייקרים הוותיקים.

תערוכה ייחודית מעולם המיחזור
קרדיט צילום: אריאלה כהן, פארק קרסו

בשיתוף פעולה ייחודי בין עולמות הטכנולוגיה החדשים והמסורתיים מציג פארק קרסו למדע בשיתוף עם גופים נוספים, ביניהם גם פארק דודאים שבנגב ומוזיאון ג'ו אלון, את התערוכה החדשה. התערוכה מציגה את השימוש בטבע למטרות הישרדות ואת יכולת ההמצאה והייצור של הנוודים, היא כוללת בין היתר גם חפצים מקוריים לצד עמדות חוויה.

תערוכה ייחודית מעולם המיחזור
קרדיט צילום: אריאלה כהן, פארק קרסו

כל אדם מייצר כחמישים קילוגרמים של זבל בחודש. הפרדה של פלסטיק, נייר, קרטון וזכוכית לפחים המיועדים לכך מאפשר להפחית את נפח הפסולת בישראל בכשבעים אחוז! בישראל מועברת רק כחמישית מהפסולת למחזור, יתרת הפסולת מועברת לאתרי הטמנה. בפארק דודאים שבנגב, ממוין וממוחזר חלק מהפסולת. החומרים נשלחים למפעלי מחזור בארץ ובעולם, ומהפסולת האורגנית שהופרדה מייצרים בדודאים קומפוסט המשמש לדישון.

תערוכה ייחודית מעולם המיחזור
קרדיט צילום: אריאלה כהן, פארק קרסו

התערוכה הנה תוצר של פעילות משותפת בדרום ורואה אור בעזרת שותפים רבים שליוו וסייעו כל אחד מהידע ומהניסיון שלחו בתחומי הטכנולוגיה, ההיסטוריה והיצירה. בפרויקט לקחו חלק- פארק המחזור והחינוך הסביבתי דודאים שבמועצה האזורית בני שמעון, הרשות לפיתוח הנגב, אוניברסיטת בן גוריון, הנגריה הקהילתית, massivIT, נגב אקולוגיה, , אימג'ן, BIG IDEA, מכללת סמי שמעון, רשת אורט, עמותת אימג'ן ומוזיאון ג'ו אלון, גם הוא במועצה האזורית בני שמעון.

תערוכה ייחודית מעולם המיחזור
קרדיט צילום: אריאלה כהן, פארק קרסו

ניר בר דוד, מנכ"ל הפארק למיחזור וחינוך סביבתי, דודאים, שבנגב: "פארק דודאים לקח על עצמו אחריות בתחום החינוך הסביבתי, אנו מקדמים בשנתיים האחרונות פרויקטים רבים המביאים את בשורת המיחזור לאוכלוסיות שונות וקהלים רבים. מדינת ישראל צריכה לקחת צעד קדימה בכל הנוגע להגנת הסביבה וטכנולוגיות מיחזור מתקדמות, זוהי אחריות לאומית וחברתית מהמעלה הראשונה. אני שמח וגאה לקחת חלק בפרויקט משמעותי המחבר אומנות, חינוך וסביבה, בהובלת פארק קרסו למדע. מדובר על תערוכה ייחודית שמביאה את סיפורם יוצא הדופן של המייקרים. אני מזמין את הציבור הרחב להגיע ללמוד וליהנות מחוויה חד פעמית."

תערוכה ייחודית מעולם המיחזור
קרדיט צילום: אריאלה כהן, פארק קרסו

אימי שופן, מנהלת מוזיאון ג'ו אלון במועצה האזורית בני שמעון: "שמחנו מאוד לשתף פעולה עם פארק קרסו ולקחת חלק משמעותי בפרויקט הייחודי הזה. התערוכה מספרת על החברה הבדואית המסורתית כחברה של מייקרים – עשיינים, אנשים שלוקחים דברים מהסביבה והופכים אותם למשהו חדש. מדובר על תנועה עולמית מודרנית גדולה, אך היופי הוא שהחברה הבדואית עושה זאת כבר מאות שנים. בתערוכה מוצגים מיצגים של החברה הבדואית מהמוזיאון, לצד מיצגים מהתנועה העכשווית. יש עולם שלם ומעניין בחברה הבדואית שלא מתכתב עם הסטיגמות הידועות, אלא צולל לעומקה של התרבות הבדואית הייחודית, ואני שמחה שניתנה לנו ההזדמנות להציג אותו בתערוכה. אנחנו עובדים בחצי שנה האחרונה עם הצוות הנפלא של פארק קרסו על התערוכה ומתרגשים לקראת השקתה".

תערוכה ייחודית מעולם המיחזור
קרדיט צילום: אריאלה כהן, פארק קרסו

ניר זמיר, ראש המועצה האזורית בני שמעון: מועצת בני שמעון החליטה להשקיע משאבים רבים בשינוי המביא עמו עתיד בתחום איכות הסביבה ואיכות החיים. בשנים הקרובות אנחנו מתכוונים להיות בין אלו המובילים את נושא איכות הסביבה והמחזור, כפי שעשינו עד היום. פארק דודאים ומוזיאון ג'ו אלון לוקחים חלק בתערוכה המדהימה של פארק קרסו למדע ומקדמים את נושא איכות הסביבה כערך חשוב עבור הקהילה, המדינה והעולם."

תערוכה ייחודית מעולם המיחזור
קרדיט צילום: אריאלה כהן, פארק קרסו

שעות פתיחת התערוכה:

ערבי חג/שישי: 10:00 – 15:00

ימי חול המועד פסח:  9:00 – 17:00

חג/שבת: 10:00 – 18:00

כתובת: העצמאות 79 באר שבע

מה בתערוכה:

          יוצרים ומנגנים: מטאלפון ענק העשוי מצינורות מתכת, אורגן הבנוי מצינורות ביוב, צ'לו ממיכלי פלסטיק ממוחזרים, גיטרה חשמלית שהודפסה במדפסת תלת ממד, תופי חבית, ועוד.

          קולות מדבר: איך הופכים כתישת קפה למנגינה? בואו להכיר את כלי הנגינה המקוריים שיצרו הבדואים הנוודים – המייקרים של המדבר. גלו את סודה של הרבאבה, איך מנגנים בסומסומיה ואיך בונים אותה? מהי תיבת תהודה ואיך מיתר אחד משמיע צלילים רבים כל כך?

          מחזור מעולם אחר: מאוורר שהפך למגש, ייצור צעצועים מצמיגים דליים ושאר חומרים ממוחזרים –  איך הצליחו נוודי המדבר ליצר את כל צרכיהם במו ידיהם, עכשיו בתצוגה נדירה שנאספה במשך עשרות שנים.

          מתחם הסדנאות – כיצד משמרים גבינה בלי קירור? איך הופכים צמר לחוטים? וכיצד אורגים בנול ויוצרים אוהל. זאת ועוד במתחם הסדנאות שיהפכו אתכם ליוצרים של הדור הבא.

          עולם תלת הממד: מכונית שהודפסה בתלת ממד, שלל מדפסות, מסך אינטראקטיבי לפעילות משתמשים וסדנאות מעשיות להדפסה בתלת ממד. בנוסף, תוצג גלריית תעתועי ראייה הכוללת בין השאר תמונות תלת ממד.

בנוסף, תוצג תערוכות תמונות החושפת את חיי הנוודים בשנים עברו ועד היום. התמונות שצולמו בתקופות שונות ובאזורים שונים חשוף את התהליכים החברתיים והתרבותיים של חיי הנוודים במדבר והקשר של אלו לחיי המייקרים המודרניים.

תערוכה ייחודית מעולם המיחזור
קרדיט צילום: אריאלה כהן, פארק קרסו

בין המיצגים שהוצגו בתערוכה גם:

אבטיפוס של מכונית עתידנית – מחווה לזמר דיויד בואי: המכונית היא דגם מוקטן למכונית קונספט אותה תכנן מעצב המכוניות היפני הידוע טקומי יאמאמוטו. הדגם המקורי שאורכו כשישה מטרים הודפס גם הוא במדפסות תלת מימד והוצג בתערוכת הרכב הבינלאומית בפריז בינואר 2019. הפסקת אבות טיפוס של מוצרים עתידיים היא יישום חשוב של טכנולוגיית ההדפסה בתחת מימד ומשמשת מעצבים, ממציאים, מדענים וחוקרים במגוון רחב של תחומים. דגם המכונית, כמו ההקרנה שעליו, עוצבו כמחווה לאמן הבריטי דיוויד בואי והודפסו על ידי חברת מאסיבית תלת ממד.

תערוכה ייחודית מעולם המיחזור
קרדיט צילום: אריאלה כהן, פארק קרסו

ממדלים ומנגנים: כלי הנגינה המוצגים בתערוכה הודפסו במדפסות תלת הממד של חברת "מאסיבית תלת ממד" ובכולם אפשר לנגן: גיטרה חשמלית, קונטרבס נבל ותופי סנר. אל גוף הכלי המודפס חוברו חלקים ממוחזרים שפורקו מגיטרות שבורות ומתופים, וכן כפתורים ומחברים זעירים שהודפסו במדפסות תלת ממד. תכנון הכלים, הכנת המודלים הממוחשבים והבנייה בפועל נעשו על ידי צוות פארק קרסו למדע וחלקי הגיטרה באדיבות תמי פרוינד.

תערוכה ייחודית מעולם המיחזור
קרדיט צילום: אריאלה כהן, פארק קרסו
תערוכה ייחודית מעולם המיחזור
קרדיט צילום: אריאלה כהן, פארק קרסו
תערוכה ייחודית מעולם המיחזור
קרדיט צילום: אריאלה כהן, פארק קרסו
תערוכה ייחודית מעולם המיחזור
קרדיט צילום: אריאלה כהן, פארק קרסו
כתבות נוספות שיעניינו אתכם
קרדיט צילום: דוברות ההסתדרות
כ-200 עובדות ועובדים סוציאליים ממחוז דרום התכנסו בבאר שבע לאירוע הפוגה עם זרקור מיוחד לעשייה בחברה הבדואית
בשבוע שעבר, בבאר שבע אירוע הפוגה מיוחד לעובדות ועובדים סוציאליים...
מעל 24,000 תושבים: הנתונים חושפים חוסן תעסוקתי יוצא דופן בדרום
מעל 24,000 תושבים - הנתונים חושפים חוסן תעסוקתי יוצא דופן...
בסימן דו קיום: נטיעה משותפת ביער להב לזכר נופלי תחנת משטרת רהט
בשמורת אבו חוף ביער להב התקיים היום (שני, 09.02) אירוע...
יום עיון וסיור לזכרם של פרופ' אמוץ זהבי ופרופ' אבישג זהבי
11 בפברואר, מרכז ויידור, תחנת המחקר 'יאיר' - חצבה במעמד ראש...
יותר ממה שדמיינתם: להקת Twenty One Pilots משתלטת על מסך ה-IMAX בפלאנט באר שבע
מסע אינטימי מאחורי הקלעים, 65,000 מעריצים ואנרגיה מתפרצת בחוויית קולנוע...
טעמים מהמדבר: חדש בערבה התיכונה: סיור קולינרי-חקלאי מודרך
סיור בין מוקדי הקולינריה והחקלאות בערבה מפגש עם חקלאים, יצרנים...
בהשקעה של 20 מיליון שקלים: רשת "דומוס" מתרחבת עם מלון נוסף בבירת הנגב
המלון החדש של רשת המלונות DOMUS  מצטרף לפעילות המלונאית של...
מנציחים את אליה על המגרש: נבחרת הכדורגל באמית טכנולוגי אשקלון תיקרא על שם הבוגר שנרצח ב-7/10
נבחרת הכדורגל של בית החינוך אמית טכנולוגי אשקלון החלה את...
שורשים של זיכרון: תלמידי אמית שדרות הנציחו את המורה שנפל
עבור תלמידי תיכון הבנים בקריית החינוך אמית חמ"ד שדרות, חגיגות...
"מהחממה לצלחת" – סופ"ש קולינרי בערבה
אירועי שף וחקלאות בלב החממות, ארוחות זוגיות מתוצרת מקומית, מטבחי...
דילוג לתוכן