מחזקים את הרשויות המקומיות הבדואיות בנגב

מחזקים את הרשויות המקומיות הבדואיות בנגב
בתמונה: יובל תורג'מן, מנכ"ל הרשות לפיתוח והתיישבות הבדואים בנגב, שי קרפ, מנהל מחוז דרום רמ"י, נציגי הרשויות בנגב, ליאור כלפה, מנהל אגף פיתוח חברתי כלכלי בחברה הבדואית, משרד התפוצות. קרדיט צילום: באדיבות הרשות לפיתוח והתיישבות הבדואים בנגב.

הרשות לפיתוח והתיישבות הבדואים בנגב ורשות מקרקעי ישראל, בשיתוף המועצות המקומיות והאזוריות, מקדמים יוזמה אזורית לחיזוק הרשויות המקומיות הבדואיות בנגב

כנס ראשי רשויות בנושא "מחזקים את הרשויות המקומיות הבדואיות בנגב", התקיים ביום חמישי האחרון (16.1) בפארק התעשיות "עידן הנגב"- ביוזמת הרשות לפיתוח והתיישבות הבדואים בנגב ורשות מקרקעי ישראל ובשיתוף עם המועצות המקומיות והאזוריות.

הכנס עסק בנושא פיתוח שכונות, תשתיות ביישובים העירוניים והכפריים, ונועד להנגיש את החלטות מועצת מקרקעי ישראל אל המועצות המקומיות, כדי להוביל פיתוח משמעותי שישדרג את פני הרשויות המקומיות וישפר את איכות חיי התושבים.

יובל תורג'מן, מנכ"ל הרשות לפיתוח והתיישבות הבדואים בנגב: "הרשות המקומית היא לבנת היסוד לבסיס יישובים מפותחים ומתקדמים ומהווה את הדרך הבטוחה לטובת התיישבות מוסדרת של האוכלוסייה בנגב. אנחנו פועלים, בשיתוף מלא עם ראשי הרשויות, לחיזוקן  באמצעות תוספת תקציב לשכונות ותיקות המיועד בעיקר לשדרוג תשתיות ובאמצעות תקציבים  למבנים חדשים שישפרו את איכות החיים ברשויות המקומיות הבדואיות בנגב בהיבטים של בריאות, חינוך, תרבות ועוד".

סבסוד עלויות הפיתוח ביישובים ברשויות המקומיות הבדואיות בנגב הם במסגרת החלטת ממשלה 1069 "הגדרת יישובים ואזורים כבעלי עדיפות לאומית", על פיה יינתנו הטבות במטרה להקל על מצוקת הדיור, לחזק את אזורי הפריפריה, ובראשם הגליל והנגב, לעודד הגירה חיובית ליישובים, לעודד בנייה ביישובים ולהעצים את חוסנם הכלכלי של היישובים.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
מלגות על שם יאיר גוראון ז"ל, בן קיבוץ נאות מרדכי הוענקו לסטודנטים מצטיינים העוסקים במחקרים חקלאיים
רן גוראון, מנכ"ל בזק היוצא ובנו של יאיר גוראון ז"ל...
אירועי חג הפורים ללא תשלום לכל המשפחה: מופעים, סדנאות, עמדות איפור וקעקועים, מסיבת תחפושות מקפיצה תצוגת תחפושות ועוד
עופר קניותר נס ציונה, מקבוצת קניוני עופר יערוך לרגל חג...
חה"כ דבי ביטון בפנימיית העוגן הקהילתי בבאר שבע: "מחויבת להמשיך לפעול למען פנימיות הרווחה ולשיפור שכר ותנאי המדריכים"
חה"כ דבי ביטון (יש עתיד) סיירה הבוקר (יום א') בפנימיית...
עשור לנפילתו: תלמידי אמית טכנולוגי אשקלון במבצע ג'וחא
השבוע, במלאת עשר שנים לנפילתו של רס"ן יוחאי (ג'וחא) קלנגל...
כיצד ניתן להתמודד עם איחור במסירת דירה?
כאשר אדם רוכש דירה, הוא מבצע תכנונים רבים בהתאם לתאריך...
חידוש רישיון קבלן רשום – להבטיח את המשך הפעילות בענף
עבור קבלנים רשומים, חידוש רישיון קבלן רשום אינו רק דרישה...
תביעות נזיקין: מהתביעות הנפוצות במשפט האזרחי
אחד מסוגי התביעות הנפוצות במשפט האזרחי- מסחרי הוא תביעות נזיקין....
קיבלתם הודעה על עיקול החשבון בשל חובות? כך תתמודדו
הוצאה לפועל היא הזרוע המבצעת של רשות האכיפה והגביה. בתור...
פסטיבל ראמן בקמפאי באר שבע 10-20/2/25
כמיטב המסורת, מסעדת קמפאי בבאר שבע עורכת את פסטיבל הראמן...
חקירות של מס הכנסה – איך מתמודדים איתן?
אחד מהסיוטים הגדולים ביותר של כל אדם שמנהל עסק, זה...
דילוג לתוכן