מחוז הדרום: 39% מהתחלות הבנייה ב- 2019 הם צמודי קרקע

מחוז הדרום: 39% מהתחלות הבנייה ב- 2019 הם צמודי קרקע
צילום יחצ

39% מכלל התחלות הבנייה במחוז הדרום הם של צמודי קרקע. לעומת זאת בנייה לגובה של בניינים בני 10 קומות ויותר עומדת על שיעור של 10% בלבד.  כך עולה מנתוני הלמ"ס שנותחו על ידי ארגון הקבלנים והבונים אשדוד, המתייחסים למחצית הראשונה של שנת 2019.

שלומי בן עזרי מנכל ארגון הקבלנים באשדוד
צילום יחצ

מהנתונים עולה בנוסף, כי מספר התחלות הבנייה במחוז הדרום עומד על 4,061 יחידות דיור כש- 1,585 יחידות דיור הם כאמור של צמודי קרקע. עוד עולה מהנתונים כי, אחרי צמודי הקרקע, הכי הרבה יחידות דיור נבנות בבניינים בני 7 קומות עם 797 יחידות דיור. הכי מעט יחידות דיור נבנות בבניינים בני 4 קומות עם 29 יחידות דיור בלבד.

שלומי בן עזרי, מנכ"ל ארגון הקבלנים באשדוד ציין כי "בשנים האחרונות לא בונים מספיק לגובה. הרשויות המקומיות לא מעוניינות לתת זכויות לבנייה לגובה מחשש שהתשתיות התחבורתיות לא יעמדו בעומס ומחוסר רצון להשקיע במבני ציבור כדוגמת בתי ספר וגני ילדים. אני מעריך שההחלטה האחרונה של מנהל התכנון בדבר ציפוף הבנייה בישראל תאלץ את הרשויות לאשר יותר בנייה של מגדלי מגורים. עם זאת, צריך לזכור כי מדובר בהחלטה שתבוא לידי ביטוי רק בעוד מספר שנים".

כמו כן בן עזרי ציין כי "אני מאמין כי הגדלת תאוצת הבניה וניצול יעיל של הקרקע באמצעות בניה לגובה הנה הכרח שימומש בעוד חודשים ספורים. להערכתי שהשמיים של אשדוד צפויים בעתיד הקרוב להתכסות במנופים בדומה למה שקורה בערים השכנות לנו אשקלון ויבנה. המרחב של אזור אשדוד ישתנה בקרוב וככל שהשינוי יקדים ויגע נוכל לראות את ענף הבניה בהליך של איזון ופחות השלכות של עליית מחירים בעתיד".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
שני מתנדבי מד"א שנפצעו באורח קשה וחזרו להציל חיים קיבלו את מגן שר הבריאות להתנדבות במערכת הבריאות
שני מתנדבי מגן דוד אדום, עוז אוקמפו ממרחב אשר וחננאל...
ממכונת האספרסו באופן-ספייס לקפה של חדר המורים: כשהלב של ת' בחר בחינוך
בגיל 22 כבר השתכרה רס"ל במיל' ת' 25 אלף שקל...
במקום להילחם ב-AI ב- SCE הופכים אותו לכלי עבודה
SCE מכשירה את הסטודנטים החדשים לשימוש חכם בבינה מלאכותית עוד לפני...
שוברים שגרה בערד: יום אירוח מפנק ועתיר תוכן לדיירי מעון "משמרות"
בריכה מרעננת, קבלת פנים חמה, הרצאה ברוסית עם שירים ומשחקי...
מקום שבו הזיכרון פוגש את החיים: ICL חנכה גינת זיכרון במרכז הרפואי סורוקה
הגינה החדשה מנציחה את עובדי החברה ובני משפחותיהם שהלכו לעולמם...
סיכול פריצה בשעת מעשה בלהבים
סיירי צוות 3 תפסו חשוד בפריצה לבית בלהבים, כאשר ברשותו...
טקס ההנצחה והזיכרון של המשפחות השכולות ועמותת קהילת שבט הנובה
למעלה מ-3,500 איש, בני המשפחות השכולות, שורדי ושורדות מסיבות הדרום,...
רגע לפני הגיוס: תלמידי י"ב מקריית גת יצאו לסיור בנגב המערבי בעקבות 7 באוקטובר
ביום הזיכרון הלאומי ל־7 באוקטובר יצאו תלמידי שכבת י"ב מאורט...
רשות הטבע והגנים: ארבעה יעלים נתקעו בגב בנחל ורדית - מבצע החילוץ הסתיים בהצלחה
במשך מספר ימים נותרו ארבעה יעלים לכודים בגב הגדול בנחל...
הסיפורים שמאחורי השמות: טקסי הזיכרון למאורעות 7 באוקטובר התקיימו ב-SCE המכללה האקדמית להנדסה
בקמפוסים של SCE המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון התקיימו...
דילוג לתוכן