חופש גדול אחר – התלמידים מירוחם שבחרו להתנדב בחקלאות במקום ים ובריכה

חופש גדול אחר – התלמידים מירוחם שבחרו להתנדב בחקלאות במקום ים ובריכה
קרדיט: דוברות רשת אמית

איפה רוב התלמידים בחופש הגדול? בים ובבריכה, בטיולים ובבילויים עם חברים כשהמטרה – כיף ומנוחה מהשנה הקשה שעברה על כולנו, אבל מתברר שתלמידי הישיבה התיכונית אמית בלבב שלם בירוחם, יחד עם מאות תלמידים בוחרים להעביר חלק מימי החופשה בהתנדבות בעבודה חקלאית. החקלאים בישראל נמצאים במשבר מתמשך, אחרי שהפועלים הזרים ברחו מהארץ ומי שמנסים לסייע הם תלמידים מבתי הספר של רשת אמית שמשלבים יחד עם מוריהם עבודה בשדות בתוך מחנה קיץ של אמית ו'השומר החדש' שמטרתו – התנדבות וחיבור לאדמה.

המחנה, שאורכו עשרה ימים מתחיל בימי עבודה של התנדבות חקלאית שאליהם יוצאים בארבע לפנות בוקר כדי להמנע מעבודה בשעות החום הכבד. אחרי ימי החקלאות, התלמידים יצאו לימי כיף, טיולים והשראה. סירות טורנדו, קיאקים, פעילות ימית, בריכה, החלקה על הקרח, קריוקי, סקי מים, ועוד. יחד עם זאת, ביקרו בכותל, במאהל הגבורה ובכיכר החטופים, וחוו יחד שבת מרגשת.

ישראל הרסט, תלמיד כיתה ח' בישיבת אמית בלבב שלם בירוחם הוסיף כי "העבודה בחום קשה נעשית קלה יותר ברגע שזוכרים שעובדים למען המדינה ולמען העם. במקום להיות בבריכה בואו לעבוד ולהתנדב!", הוא קורא.

"השארתי חלקה שנראית כמו ג'ונגל", ממחישה עינת בן יהודה, חקלאית במשק בן יהודה. "חזרתי בערב ונדהמתי לגלות חלקה שמוכנה למסיק בעזרת יופי של עבודה שעשו התלמידים ואנחנו מודים להם על השותפות".

רותם ריבלין, רכזת המחנה מטעם שומר החדש: "האתגר במחנה שלנו, היה העבודה החקלאית. באתי קצת מתוחה, אלו חבר'ה שלא רגילים לעבוד באדמה ולא עשו את זה קודם לכן. אלו חברה שבאים בחינם, הופתענו לטובה כי הם היו מדהימים".

הרב יאיר יעקובי, ראש ישיבת אמית בלבב שלם: "הדור הזה לא נח לרגע. אין חופש כאשר אחים צריכים עזרה".

מיכאל מואטי מנהל המחנה ורכז האקוסיסטם ברשת אמית אומר כי "הרעיון היה להביא תלמידים להתנדב עם חקלאים דווקא בתקופה זו בעת המלחמה והמצוקה שנוצרה בחברה האזרחית לידים עובדות בשל בריחה של עובדים זרים. האתגר הוא היציאה למחנה בחופש כשהתלמידים יכולים לבחור בין בילוי על חוף הים או יציאה לעבודה אבל בוחרים להתנדב להיות בתנאי שטח, בעבודה קשה וסיזיפית שלא מתגמלת. מבחינתנו יש לזה ערך גדול מאוד. השאיפה שלנו היא להגיע לכמה שיותר תלמידים ולהפגיש אותם עם חוד החנית של החקלאות הישראלית".

את המחנה מממנים ברשת אמית בעזרת קרן גודמן שהקימה את ארגון Summer Camps ישראל ששם לו למטרה לאפשר לכל תלמיד בישראל לחוות מחנה קיץ כחלק מאמונה במשמעותו של החינוך הבלתי פורמלי לכל ילד.

ד"ר אמנון אלדר מנכ"ל רשת אמית אומר כי "מחנות הקיץ הם כלי חינוכי יוצא מן הכלל וכי הערך החינוכי של מורים ותלמידים שעוברים מחנה חוויתי ובו עבודה חקלאית משמעותי מאוד לקשר בין המורים והתלמידים, לבניית התלמיד ולחיבור אל הארץ ואל האדמה".

 

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
איך פותרים בעזרת עורך דין סכסוכי ירושה?
חילוקי דעות סביב חלוקת עיזבון של אדם שהלך לעולמו עלולים...
הכירו את הריצוף המושלם: יופי ועמידות לבית שלכם
ריצוף הוא אחד השלבים המרכזיים והחשובים ביותר בהליך בניית או...
לא רק חומרים אסורים עלולים למכר- הכל על סמי מרשם ממכרים
התמכרות היא תהליך עצוב, לכל מי שרואה אותו מבחוץ אבל...
העבר הפלילי מפריע לכם להמשיך הלאה? יש מה לעשות
תיק פלילי שהוגש בו כתב אישום מתועד במערכת המשטרה כרישום...
ככה מנציחים את האהבה
נצח הוא מושג בלתי נתפס ובלתי ניתן להגדרה, אבל למרות...
יחד לנצח : כל מה שצריך לדעת על מצבות זוגיות
הבטחתם זה לזו להישאר יחד לתמיד? עם מצבות גרניט זוגיות...
זוכרים ומצדיעים לשדרות
במלאת שנה לפרוץ מלחמת 'חרבות ברזל', יצאו תלמידי כיתות י“ב...
ניכור הורי: מה זה אומר ומה ניתן לעשות?
זוגות רבים המתגרשים היום משתדלים לעשות זאת בצורה רגועה ותוך...
רק בת 12 וכבר קוטפת את המקום הראשון!
אגם שריקי – נהגת הקארטינג הצעירה בישראל זכתה במקום הראשון...
טרריום: הדרך להחליף דגים בצמחים
אם אתם אוהבים את מראה האקווריום השקוף שבתוכו מסתתר עולם...
דילוג לתוכן