זוכה פרס הנובל לכימיה ביקר במכללת האקדמית להנדסה SCE

זוכה פרס הנובל לכימיה ביקר במכללת האקדמית להנדסה SCE
תמונה באדיבות המכללה להנדסה

זוכה פרס נובל לכימיה לשנת 2011, פרופ' שכטמן, ביקר השבוע ב-SCE, המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון, והרצה בפני סגל האוניברסיטה והסטודנטים להנדסה, על דרכו בעולם הכימיה ועל מחקרו בתחום הגבישים.

 

תמונה באדיבות המכללה להנדסה
תמונה באדיבות המכללה להנדסה

פרופ' שכטמן הגיע למכללת SCE במסגרת שיתוף הפעולה בין המכללה ועמותת נובל למצוינות בחינוך, והרצה בפני הסטודנטים והסגל על מחקרו בתחום הגבישים, אהבתו להנדסה כימית, וכן סיפר את סיפורו האישי. מטרתו של שיתוף הפעולה הינו לשלב אנשי ונשות מדע וטכנולוגיה מהמכללה, בפעילויות עמותת נובל המתקיימות ברחבי הארץ. העמותה מפעילה תכניות מגוונות בבתי ספר שונים, וחושפות את התלמידים לנושאי המדע והטכנולוגיה בעזרת הרצאות מעניינות, המפתחות את הסקרנות ומרחיבות את הידע, במטרה לעודד את התלמידים להשתלב בעולם התעשייה של המאה ה-21.  

 פרופ' דן שכטמן, זוכה פרס נובל לכימיה מהפקולטה למדע והנדסת חומרים בטכניון – הינו אב לארבעה וסב ל-12 נכדים, קטף את פרס הנובל היוקרתי בשנת 2011 על גילוי מבנה גבישי חדש בגבישים כמו-מחזוריים. במסגרת הרצאתו סיפר כי,  "כילד אהבתי את הסיפור של ג'ול ורן, שבו הדמות הראשית הייתה מהנדס. כשגדלתי הלכתי ללמוד הנדסת מכונות, ומשם המשכתי לתואר שני. לראשונה נחשפתי למיקרוסקופ כתלמיד ומאז לא יכולתי לעזוב אותו. לאחר לימודי הדוקטורט הגיע המיקרוסקופ האלקטרוני הראשון לטכניון. הייתי יושב ימים שלמים בחושך מוחלט ופיתחתי מומחיות עד שאפילו הייתי יכול ללמד דוקטורנטים את מקצוע המיקרוסקופ האלקטרוני, וזה מה שעשיתי במשך שנים. אותה מומחיות טכנית הובילה אותי למיומנות בלתי נדלית, ולימים, לדעתי, גם לקבלת פרס נובל".

לאחר מכן סיפר לסטודנטים על המחקר שביצע בתחום הגבישים, שהוביל לזכייה בפרס הנובל לכימיה, "לאורך שנות מחקרי היו אנשים שעודדו אותי, והיו כאלה שממש התנגדו לממצאים או לשיטות שלי – הם ניסו להוכיח לי שאיני מתנהל 'על פי הספר'. אחד הכימאים הגדולים, חתן פרס נובל בעצמו, התנגד בתוקף לממצאים ולמאמר שלי ויצא נגד המחקר במהלך עשר השנים הבאות, בעצם עד מותו. למרות זאת, עמדתי מאחורי המחקר שלי והמשכתי בדרכי. לבסוף, כשהמאמר המחקרי שלי פורסם, אחרי המון תלאות, התחלתי לקבל פניות מחוקרים רבים המעוניינים לחקור את התגלית שלי".

את הרצאתו סיכם פרופ' שכטמן בנושא חשיבות המדע בחיי האדם, וכי על המתעניינים כדי לעסוק בתחום עוד מגיל צעיר. בנוסף לכך אמר כי זו בין היתר הסיבה לכך שהוא מקדם הקמת מעבדות מחקר אוניברסיטאיות בגני ילדים ברחבי הארץ.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
הדור הבא של המשפטנים מהנגב המערבי
בית הספר למשפטים במכללה האקדמית ספיר רושם הישג מרשים. למרות...
תערוכה קבוצתית חדשה: 'השמש לא עמד דום' אומני עוטף עזה והנגב המערבי מארחים את אמני ישראל בנגרייה בקיבוץ יד מרדכי את אומני ישראל
היצירות של האומנים, שחלקם נפגעו במלחמת "חרבות ברזל", משקפות את...
האקדמית אשקלון למען החברה: שכר לימוד מלא לנרשמים לשנה א'
המכללה האקדמית אשקלון מעמידה מלגת שכר לימוד מלא לשנת הלימודים...
רשת ZAGA -פינות אוכל פותחת לראשונה חנות פופ אפ בקונספט אאוטלט במתחם הקניות גלובוס סנטר במבקיעים – חוף אשקלון
החנות נפתחת לרגל ראש השנה וחגי תשרי היא תפעל למשך...
נשיא המדינה יצחק הרצוג בפתיחת שנת הלימודים בקיבוץ יד מרדכי
״לב של מדינה שלמה, מדינת ישראל מרוסק לרסיסים הבוקר. זה...
סניף 69 לרשת מחסני השוק: יושק בתחילת ספטמבר בהשקעה של מיליוני שקלים בעיר ערד
סניף הדיסקאונט של הרשת ישתרע על שטח של כ- 2,500...
מועצה אזורית הערבה התיכונה: משרד האנרגיה יפתח תשתיות חשמל ויקדם מיזמים פוטו-וולטאיים בשיתוף חברת החשמל רשות החשמל וחב' נגה במרחב הערבה התיכונה
בהמשך למגמת הממשלה לייצר עד שנת 2030 30% מהחשמל בישראל...
העצמה נשית בנתיבות: מכבי שירותי בריאות קיימה סדנאות ייחודיות לנשים לאחר לידה
מכבי שירותי בריאות ערכה בשיתוף פעולה עם עיריית נתיבות ופורום...
חדשנות ותקומה בנגב
מעין קיטרון מנהלת מו"פ ערבה תיכונה וצפונית- תמר נפגשה עם...
משרד הביטחון, מנהלת תקומה, צה"ל והמועצה האזורית חוף אשקלון ערכו פיילוט לתפיסת ביטחון חדשה בישובי עוטף עזה, הכוללת את חיזוק ההגנה הפיזית בישובים, חיזוק כיתות הכוננות, מענה טכנולוגי משלים הכולל אמצעי תצפית, התראה ועוד
הפיילוט מתבצע במקביל בחמישה ישובים סמוכי גדר בעוטף עזה ויורחב...
דילוג לתוכן