שר החינוך, יואב קיש, וצוות המשרד הבכיר התארחו ביום שלישי באופקים, יחד עם נציגי קבוצת הרב תחומי עמל, וצוות הפיקוח המחוזי של המשרד. השר וצוותו ערכו פגישת עבודה עם ראש עיריית אופקים, איציק דנינו, ומטה העירייה, ולאחר מכן יצאו הצדדים לביקור בבית הספר החדשני "רגבים", שם הוצג בפניהם המודל החינוכי העירוני החדשני, אשר יצא לדרך בתחילת שנת הלימודים תשפ"ג עם פתיחתם של 35 קמפוסים בבתי הספר במסגרת מיזם 'שישי אישי', אשר צפוי להתרחב החל משנת תשפ"ד גם לימי שלישי.
"זה ביקור ראשון שבו אני נחשף לנעשה במערכת החינוך באופקים כשר החינוך, והוא הותיר בי רושם טוב מאוד", אמר קיש בתום האירוע. "הסיור היה מרתק, מיד כשנכנסתי לבית הספר רגבים הבנתי שיש כאן משהו אחר. הקמפוסים זו יוזמה מדהימה שתיבחן לעומק. אני רוצה לחזק את מי שעושות ועושים את עבודה מעולה עם הילדים, ולהודות להם על כל העשייה, זה לא טריוויאלי היום להיות איש חינוך. ראיתי בעיניים של הצוותים את החדשנות ואת החשיבה קדימה, והחשיבה שלנו צריכה להיות כיצד מייצרים לתלמידים פוטנציאל צמיחה ולמורים הרגשה שהם מצאו מקום ובית".
"באמצעות האקוסיסטם העירוני אנו ממשיכים לקדם יחד את מקצועות המאה ה-21, מגיל 0 ועד הורות צעירה", הוסיפה מנהלת אגף החינוך בעיריית אופקים, רחל אוחנה. "כעת עומד בפנינו אתגר ההמשכיות – לצד הרחבה של הקמפוסים העירוניים באותה מידה של הצלחה, והכל למען הילדים והנערים המדהימים שלנו. אנו מודים לשר קיש, למנהל מחוז דרום במשרד החינוך, רם זהבי, ולמנהלי ומנהלות בתי הספר, הצוותים החינוכיים, המפקחות, וצוותי משרד החינוך – על הפעילות הנמרצת, ועל ההליכה יד ביד עמנו בהגשמת עוד חזון משמעותי במערכת החינוך, שמהווה מודל ודוגמה לרשויות אחרות בארץ".
בבתי הספר היסודיים באופקים נחשפים בימי שישי תלמידי כיתות ה'-ו' ל-35 קמפוסי חינוך בתחומי האקדמיה ולומדים בבתי ספר שונים ברשות ובמרחבי החינוך העירוניים. במסגרת זו הם נפגשים עם כל ילדי העיר, ומקיימים אינטראקציה חברתית, כאשר 3 פעמים בשנה – הם מחליפים קמפוס. התוכנית ממשיכה ברצף חינוכי גם בבתי הספר התיכונים, שם לומדים התלמידים במשותף במגמות עירוניות בראי האקדמיה.