בוחן רמטכ"ל למוכנות פיקוד הדרום ואוגדת עזה למוכנות למלחמה

בוחן רמטכ"ל למוכנות פיקוד הדרום ואוגדת עזה למוכנות למלחמה
צילום דובר צה"ל

לפני כשבוע, הסתיים בוחן הרמטכ"ל במתכונת פתע, לבדיקת מוכנות פיקוד הדרום בגזרת עזה לתרחישי חירום ומלחמה.
בתרגיל לקחו חלק כוחות אוגדת עזה ופיקוד הדרום ולצדם כוחות נוספים מזרוע האוויר, זרוע הים, אגף התקשוב וההגנה בסב"ר, אגף המודיעין, וכוחות הביטחון.
הכוחות תרגלו מגוון תרחישים שכללו בין היתר מענה לאירועים מבצעיים ומתפרצים בגבול. התרגיל בחן את שיתוף הפעולה הבין-ארגוני והרב-זרועי, את ממשקי העבודה בין הכוחות וקבלת ההחלטות באירוע מתפרץ.

צילום דובר צה"ל

בוחן הרמטכ״ל הינו התרגיל הגדול השני בחודשים האחרונים שבחן את מוכנות אוגדת עזה ופיקוד הדרום למעבר מהיר משגרה לחירום. בתרגיל נבחנו פעם נוספת לקחי מבצע ״שומר החומות״ ויישומם בכלל הכוחות הרלוונטים. כוחות האוגדה פעלו לכל רוחב הגזרה באירועים מורכבים שונים ותוך הפעלה של כוחות הקצה.

במהלך התרגיל מפקד פיקוד הדרום, אלוף אליעזר טולדנו נפגש עם ראש מועצה אזורית חוף אשקלון, איתמר רביבו, ראש עיריית אשקלון, תומר גלאם וראש עיריית שדרות, אלון דוידי לצורך התעדכנות בתמונת המצב ושיפור המוכנות להמשך. זהו בוחן נוסף בסדרת בחני הרמטכ"ל המתקיימות בכלל צה"ל. התרגיל נקבע כחלק מגרף האימונים השנתי של צה"ל לשנת 2022 והוא נועד לשיפור מוכנות הכוחות להסלמה בזירת דרום.

צילום דובר צה"ל

מדברי ראש עיריית אשקלון, תומר גלאם:
"אני מברך על קיום התרגיל בעיר אשקלון, אחת הערים האסטרטגיות ביותר מבחינה ביטחונית, ומודה לכל העוסקים במלאכה, בצה"ל, בעירייה ובקרב גורמי הביטחון והחירום העירוניים. העיר אשקלון למודת ניסיון וכל המערכת העירונית מתורגלת היטב ומוכנה בכל עת לעבור ממצב של שגרה לחירום. תרגול תרחישי חדירה של ארגוני הטרור שתורגל השבוע, חשוב מאין כמוהו ואני משוכנע כי נדע לתת מענה גם לתרחיש כזה. המשאבים של כולנו מכוונים לשמירה על ביטחון תושבי אשקלון ונמשיך לפעול יחד כדי לוודא זאת".

מדברי ראש עיריית שדרות, אלון דוידי: "שיתוף הפעולה שלנו עם פיקוד הדרום הוא מיטבי לאורך כל השנה, לאו דווקא באירועי חירום, גם בשגרה אנו דואגים לשמר את הקשר ולקיים פרויקטים משותפים. אני מברך את האלוף אליעזר טולדנו שהגיע לסיור בעיר במסגרת תרגיל המוכנות של צה"ל, שוחחנו רבות על ההתפתחות של שדרות, שתי שכונות שבדרך, המשפחות החדשות שמצטרפות אלינו וכמובן על האתגרים שעודם קיימים".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
בהשקעה של 20 מיליון שקלים: רשת "דומוס" מתרחבת עם מלון נוסף בבירת הנגב
המלון החדש של רשת המלונות DOMUS  מצטרף לפעילות המלונאית של...
מנציחים את אליה על המגרש: נבחרת הכדורגל באמית טכנולוגי אשקלון תיקרא על שם הבוגר שנרצח ב-7/10
נבחרת הכדורגל של בית החינוך אמית טכנולוגי אשקלון החלה את...
שורשים של זיכרון: תלמידי אמית שדרות הנציחו את המורה שנפל
עבור תלמידי תיכון הבנים בקריית החינוך אמית חמ"ד שדרות, חגיגות...
מפגש בין דורי: מרגש חניכי מכינת ''קול עמי'' הגיעו השבוע לשמח את ותיקי מרכז היום ''חושן'' של חברת משמרות בשדות נגב
חניכי מכינת קול עמי הגיעו השבוע להתנדבות מרגשת  במרכז היום...
באר שבע על מפת החינוך העולמית
השבוע הסתיים כנס החינוך העולמי ''BETT 2026'' בלונדון, מהכנסים המרכזיים...
יותר מספורט: נגב אקולוגיה הקדישה את עונת הקטרגל בליגה למקומות עבודה לזכרו של אבנר חיון ז״ל
קבוצת הקטרגל של חברת נגב אקולוגיה הקדישה את עונת המשחקים...
מחשבון לכל תלמיד: מיזם ההנצחה המרגש של מקיף אמית באר שבע
בבית החינוך מקיף אמית באר שבע מצאו דרך ייחודית ומקורית...
ברקע מספר תאונות בטיחות מצערות בענף: ארגון הקבלנים בנגב השיק את תוכנית "כוכבי הבטיחות" לקבלנים
ארגון הקבלנים בנגב השיק את תוכנית "כוכבי הבטיחות" לקבלנים ביוזמה...
פיתוחים וחידושים מישראל והעולם בתחומי החקלאות, השקיה, רכבי שטח ועוד יוצגו השבוע בתערוכה החקלאית הגדולה בישראל
מו"פ ערבה תיכונה וצפונית-תמר, תחנת "יאיר" בחצבה – 29-28 בינואר...
עוד פרויקט חברתי בהפעלת עמותת "יחדיו": חנוכת מרכז "אלומה" בבאר-שבע
בטקס חגיגי ומרגש נחנך היום (יום שני ה-26.6) מרכז "אלומה"...
דילוג לתוכן