אופקים זוכרת ומחבקת: טקס יום הזיכרון במלוא שנתיים לשבעה באוקטובר צוין באופקים

אופקים זוכרת ומחבקת: טקס יום הזיכרון במלוא שנתיים לשבעה באוקטובר צוין באופקים
קרדיט צילום: חן איפרגן פוטושוש בע"מ

בסוף השבוע שעבר (רביעי), 15.10.25, ציינה העיר אופקים את יום הזיכרון לשנתיים לאירועי השבעה באוקטובר בטקס מרגש ורב משתתפים, שהתקיים בהיכל התרבות העירוני. מאות תושבים, משפחות שכולות, נציגי הרשות, כוחות הביטחון ואורחים מילאו את האולם לזכר 48 מתושבי העיר שנרצחו באותו יום נורא.

במהלך הערב נשא ראש העיר, איציק דנינו דברים מרגשים וכן נערכה הקראת שמות הנופלים, קריאת קדיש ופרק תהילים ע"י נציג המשפחות השכולות וכן הוקראו דבריהם של האחיות השכולות זהבה בלטי והודיה גורי שאיבדו את אחיהן בקרבות הקשים באופקים ביום השבעה באוקטובר. עוד נשא דברים גם יו"ר יד לבנים, האב השכול, דורון אלוני שאיבד את בנו, ערן אלוני ז"ל בקרבות בעזה במהלך מלחמת חרבות ברזל.

קרדיט צילום: חן איפרגן פוטושוש בע"מ

את הערב חתמה בבכורה מרגשת ההצגה "שירה באוקטובר". ערב מוזיקלי – סיפורי של תיאטרון באר שבע. המופע שילב שירים, קטעי קריאה וסיפורים על כוחה המרפא של השירה בימים שלאחר האסון. בין השירים שבוצעו: "אל תפחד" (אהוד בנאי), "מתנות (כשאני אצא מזה)" (אביתר בנאי), "סימני סערה" (חיים אוליאל), "שיר ללא שם" (יהודית רביץ) ״אנשים טובים״ (איה זהבי פייגלין) ועוד.

אגף התרבות של חברת אופקטיבי אשר היה אמון על הפקת הטקס, שיתף פעולה עם תיאטרון באר שבע שהסכים להעלות את המופע לראשונה דווקא באופקים, כהוקרה לעיר שספגה אובדן כבד בשבעה באוקטובר אך ממשיכה לשמש סמל לאחדות, חוסן ותקווה.

מנכ"ל התיאטרון, מר שמוליק יפרח, והסמנכ"ל נוי גלן, כיבדו את הטקס בנוכחותם.

קרדיט צילום: חן איפרגן פוטושוש בע"מ

הטקס כולו היווה ביטוי לעוצמתה של הקהילה באופקים, לחיבוק ההדדי בין התושבים, ולכוחה של התרבות לשמש גשר של זיכרון, תיקון ותקווה לעתיד טוב יותר לנגב ולמדינת ישראל כולה.

במהלך הערב נשא ראש העיר, איציק דנינו, דברים מרגשים, בהם חזר לרגעי הזוועה של אותו בוקר, לצד דברי חיזוק ותקווה לעתיד:  "אופקים… עיר קטנה עם לב ענק, מצאה את עצמה תחת מתקפה אכזרית, לא צפויה ולא נתפסת. ביום ההוא נקרעו מאיתנו אהובים ויקרים, אך בתוך כל הכאב ראינו גם את הכוח שלנו. היכולת לעמוד מול פני הרוע, לא להישבר, לא להיכנע, ולא להרכין ראש. מתוך האובדן והצער יצמחו חיים חדשים, ומתוך הזיכרון, תקווה לעתיד טוב יותר".

קרדיט צילום: חן איפרגן פוטושוש בע"מ
כתבות נוספות שיעניינו אתכם
משפחת מתן מרדכי ליאור ז"ל דורשת ענישה מחמירה, גזר הדין בפרשת ביזת מערכת הסאונד יינתן ב-7 באוקטובר, שלוש שנים בדיוק לאחר הטבח
שלשום (רביעי) התקיים בבית משפט השלום בבאר שבע דיון הטיעונים...
אופקים היא הזוכה במקום הראשון במדד משרד האנרגיה לייצור אנרגיה מתחדשת
המדד בוחן את הרשויות המקומיות המובילות את מהפכת ייצור האנרגיה...
מהפכת הניקיון של אופקים נמשכת: מכונות השאיבה החכמות הראשונות נכנסו לפעילות
עיריית אופקים ממשיכה להרחיב את מהפכת הניקיון העירונית: השבוע נקלטה...
איך מנהלים 7,000 טונות פסולת ביום? מנכ"לי רשויות מדן ועד אילת הגיעו לראות מקרוב
מנהלים בכירים המשתתפים בקורס להכשרת מנכ"לים בחברות עירוניות וברשויות המקומיות...
הסטודנטים של SCE מציגים פתרונות יצירתיים לפצועי בית הלוחם באר שבע
סטודנטים משנה ג' במחלקה להנדסת מכונות במכללת -SCE המכללה האקדמית...
"נוקדים עם כוכבים" חוזר: פסטיבל המטאורים בכפר הנוקדים
ארבעה סופי שבוע של קסם מדברי ומטר מטאורים בלתי נשכח!...
משתלת שורשים מצטרפת לרשת האנרגיה המבוזרת של nGrid
המשתלה השלימה הטמעת מערכות אגירה בכלל אתריה במסגרת היערכות לעלייה...
מילדות לבגרות: עמותת נגבה ומועדוניות באר שבע ציינו את אירוע בנות המצווה השנתי, המסכם שנה של פעילות חינוכית משותפת
נערות עמותת "נגבה" ומועדוניות באר שבע חגגו השבוע את המעבר...
רשת DONNA VICTORIA פותחת חנות דגל חדשה בעופר קניותר נס ציונה בהשקעה של חצי מיליון שקל
לרגל הפתיחה החגיגית תעניק הרשת מבצע השקה חד פעמי: 1+1...
"חלק ממשי ממורשת בית הספר" - נחנך פרויקט סרטי ההנצחה המרגש של מקיף אמית שדרות
רגע לפני היציאה לחופשת הקיץ, התקיים במקיף הכללי למדעים אמית...
דילוג לתוכן