אחרי 25 שנים, רפי חדד המנהל המיתולוגי של החווה לחינוך חקלאי של באר-שבע מסיים את תפקידו ויוצא לגימלאות. את מקומו בניהול החווה תפסה הד"ר טלי סבג. את האירוע ציינו השבוע (ב') בחווה בטקס צנוע ומועט משתתפים ברוח התקופה ובהשתתפותו של צבי מנור סמנכ"ל תפעול ישראל באדמה, החברה שמלווה את החווה שנים רבות בשורה של תכניות לימודיות, השקעה של משאבים ועשרות עובדים מתנדבים שתורמים באופן שוטף לחווה.
"רפי היקר, לקחת מקום שהיה מוזנח ועל סף סגירה והפכת אותו לפנינה בלב באר-שבע עם המסירות, החריצות והלב הענק שלך. שמח שהיינו שותפים לעשייה שלך ומודה לך בשם החברה ובטוחני גם בשם רבבות התלמידים שעברו בחווה הזאת חווייה לימודית מעשירה, מעמיקה ומרעננת", אמר לו צבי מנור בדברי הפרידה.
בטקס השתתפו ובירכו גם אבי אלקיים המפמ"ר לשעבר במשרד החינוך שליווה יחד עם רחל לוי, לשעבר מנהלת קשרי קהילה באדמה, את תהליך הצמיחה המחודש של החווה, וכמו כן השתתפו גם מרים הוטר אחראית מרכזי מצוינות בעיריית באר-שבע, ואילנה סיסו, מנהלת קשרי קהילה באדמה מכתשים. רפי חדד הודה במילים נרגשות לכל הגורמים שהיו מעורבים וסייעו בחיזוק החווה לאורך השנים ובמיוחד את תרומתה של חברת אדמה ובראשם את אלברט שוקרון "איש המבצעים" של החברה.

